Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): un ecran pliabil, mai multe posibilități

Advertorial
Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 13:30
8438 citiri
Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): un ecran pliabil, mai multe posibilități
FOTO: asus.com

ASUS a reinventat modul în care folosim un laptop prin lansarea noului Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), primul laptop cu ecran tactil de 17.3 inch care se poate împături pe mijloc, cu o amprentă redusă la 12.4 inch, mai puțin decât o hârtie A4, favorizând mobilitatea fără a afecta experiența de utilizare a unui laptop cu ecran de diagonală mare.

Când spui ASUS spui inovație, iar acest lucru se observă foarte bine în cazul remarcabilului laptop Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), un model care te va surprinde prin versatilitate, originalitate și, nu în ultimul rând, inventivitate, totul fiind posibil datorită ecranului pliabil cu diagonală reală de 17.3 inch, rezoluție înaltă 2560 x 1980 pixeli și raport de aspect 4:3 care poate fi pliat în mijloc în doar câteva secunde, formând în acest fel două ecrane cu aspect 3:2, fiecare cu rezoluție 1920 x 1280 pixeli, perfect sudate împreună, fără margini.

Un ecran care pornește o revoluție

Noul format pliabil aduce o serie de avantaje noi și oferă o versatilitate exemplară, cu mai multe moduri de utilizare interesante, completate de prezența tastaturii detașabile ASUS ErgoSense Bluetooth cu taste de dimensiune completă și cu o cursă de 1.4mm, model care integrează și un touchpad foarte precis.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este un laptop capabil să se adapteze la orice situație, putând fi utilizat în mai multe feluri, în funcție de cerințele de moment ale utilizatorului: ca un laptop clasic cu tastatură fizică, ca unul cu tastatură virtuală, ca un calculator de birou, tabletă portabilă, eReader sau cu ecranul desfăcut complet pentru vizualizări de filme și clipuri video sau pentru a duce la capăt fluxuri de productivitate. Posibilitățile sunt limitate doar de imaginația utilizatorului. Reconfigurarea spațiului ocupat de aplicații pe ecran se face în mod intuitiv cu ajutorul software-ului ScreenXpert.

ASUS nu s-a mulțumit cu un simplu ecran pliabil, ci a folosit un panou NanoEdge cu raport ecran-corp de 87%. Acesta utilizează tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode) și bifează toate beneficiile unui ecran ASUS OLED, de la rezoluție ridicată 2.5K, la culori ultra-realiste HDR cu o acoperire completă a gamutului DCI-P3, până la calibrarea din fabrică PANTONE, și bineînțeles, experiență cinematică oferită de standardul Dolby Vision. La toate acestea se adaugă protejarea ochilor și a somnului prin emisii foarte scăzute de lumină albastră dăunătoare.

La prima deschidere a ecranului vei descoperi o imagine desprinsă din realitate datorită celor 1.07 miliarde de culori pe care la poate afișa acest panou la un incredibil contrast aproape infinit, un avantaj al tehnologiei ASUS OLED. Trebuie să mai amintim două caracteristici importante ale ecranului pliabil: luminozitatea maximă de 500 niți și afișarea imaginilor în mișcare fără întreruperi datorită timpului de răspuns foarte-rapid de 0.2 milisecunde.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): un laptop revoluționar, dar fără compromisuri

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu doar că dă startul unei noi ere în evoluția laptopurilor, dar o face cu eleganță și rafinament, datorită finisajelor premium precum noua monogramă ASUS care reflectă lumina în mod discret pe suprafața de sticlă de nuanță albastru închis.

Șasiul laptopului este unul extrem de compact, având o grosime de doar 0.87 cm cu ecranul deschis la 180 de grade și este confecționat din materiale foarte rezistente, piesa de rezistență fiind aliajul de magneziu finisat în nuanța Tech Black care a fost acoperit de un suport ergonomic din piele artificială de culoare verde închis. Balamaua este o componentă căreia ASUS i-a acordat foarte multă atenție, fiind testată intens, rezultatul fiind peste 30.000 de cicluri complete garantate, suficiente pentru mai mulți ani de utilizare normală.

Imposibil cu foarte puțin timp în urmă, suprafața de lucru cu care ne-am obișnuit de la un laptop de 17 inch este disponibilă acum într-un format compact care cântărește doar 1.5 kg fără tastatură și 1.8 kg cu tastatura ErgoSense. Când este închis, Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) poate fi ascuns în spatele unei coale de hârtie A4, putând fi transportat în mod discret în eleganta husă inclusă în pachet.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu uită că trebuie să fie în primul rând un laptop, de aceea vine dotat cu tehnologii noi și componente de ultimă generație. Câteva caracteristici care te vor interesa fără îndoială sunt procesoarele Intel din generația a 12-a, până la puternicul model Core i7, cip grafic integrat Iris Xe, porturi Thunderbolt 4 cu viteze care urcă până la 40 Gbps, autonomie de 9.5 ore datorită bateriei de 75 Wh, încărcare prin mufă USB-C și conectivitate fără fir la viteze extreme oferite de noul standard WiFi 6E.

Laptopul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) va fi disponibil în magazine în curând, începând cu trimestrul patru al anului.

https://youtu.be/pHmwv6wcMC4

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Asus, #laptop asus, #Asus ZenBook , #laptop