Anvelope de vara. Cand se schimba si ce caracteristici trebuie sa aiba

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 13:18
8590 citiri
Anvelope de vara. Cand se schimba si ce caracteristici trebuie sa aiba

Cauciucurile de iarna si-au facut treaba, iar acum, ca vremea frumoasa da semne sa se instaleze peste tot in tara, e cazul sa te gandesti la anvelope de vara.

Nu a fost reglementata o data oficiala de la care trebuie montate, insa, tinand cont ca pe vreme frumoasa cele de iarna se deterioreaza rapid, e bine sa iei masuri.

Potrivit specialistilor, atunci cand temperaturile urca la peste peste 7 grade Celsius in mod constant, iar riscul sa mai ninga este inlaturat e momentul sa inlocuiesti anvelopele de iarna cu anvelope de vara.

Poti pastra anvelopele de iarna?

Nimeni nu te impiedica sa pastrezi montate anvelopele de iarna. Doar ca nu este in interesul tau sa faci acest lucru. Este cunoscut faptul ca, la temperaturi ridicate, anvelopele de iarna, care sunt mai moi si mai maleabile, se vor uza mult mai repede.

Mai exista varianta cauciucurilor all season, care ofera performante medii atat vara, cat si iarna. Ce inseamna asta? Ca ele nu fac fata cu brio nici in sezonul rece, nici in cel cald. Unul dintre dezavantajele acestui tip de cauciucuri este dat de faptul ca, atunci cand temperatura ajunge la 0 grade Celsius, isi pierd aderenta, aspect care afecteaza puterea unei frane bruste sau virajele in curbe stranse.

Cu alte cuvinte, varianta cea mai potrivita este data de un set de anvelope de vara. Acestea sunt realizate dintr-un material mai tare, care nu se uzeaza foarte usor atunci cand temperatura la nivelul asfaltului atinge si 50-60 de grade Celsius, cum se intampla in zilele toride de vara. In plus, acest gen de cauciucuri mai are o calitate importanta - preintampina fenomenul de acvaplanare.

Specialistii Nexxon recomanda ca, pentru o buna stabilitate a masinii si pentru un control mai eficient al autovehiculului, montarea de anvelope de vara pe toate cele patru roti ale autoturismului, nu doar pentru cele din fata/spate, asa cum obisnuiesc unii soferi sa solicite.

Anvelope de vara: la ce trebuie sa fii atent

Ca in majoritatea situatiilor, calitatea este criteriul principal si cand vine vorba despre alegerea anvelopelor de vara. Pentru siguranta ta si a pasagerilor pe care ii transporti in autovehicul e indicat sa alegi anvelope premium, chiar daca sunt putin mai scumpe.

Cateva zeci de lei in plus pot fi pretul pentru linistea si increderea la volan. Asadar, atunci cand achizitionezi anvelope de vara nu trebuie sa le alegi doar dupa pret.

Poti comanda online anvelope de vara, din confortul fotoliului tau, si le vei primi gratuit acasa.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#anvelope vara, #cauciucuri vara, #anvelope vara online comanda , #masini