Inventia care poate schimba interiorul masinilor (Video)

Marti, 18 Februarie 2014, ora 08:57
3488 citiri
Inventia care poate schimba interiorul masinilor (Video)
Foto: Fox News

Doua companii americane din domeniul auto sunt in faza de dezvoltare a unui tip special de scaun care se poate ajusta automat in functie de forma corpului celui care il ocupa.

Companiile Faurecia si Johnson Controls lucreaza in prezent la acest tip de scaun care foloseste mai multe camere si senzori de presiune pentru a se ajusta in functie de ocupant, scrie Fox News. Este posibil ca noua tehnologie sa fie disponibila pe masini de anul viitor.

Scaunul Oasis, creat de Faurecia foloseste o camera video si senzori pentru a se autoajusta in functie de persoana care il ocupa. El are in componenta inclusiv un sistem de masaj si unul audio.

Scaunul Control, creat de Johnson, solicita pasagerilor sa introduca valoarea inaltimii lor si apoi isi modifica structura pentru a face calatoria cat mai placuta. Compania Faurecia este intr-o faza mai avansata a proiectului lor, pe care spera sa il introduca pe piata auto nordamericana incepand cu 2015. Este posibil ca el sa fie disponibil si pe un viitor model Cadillac sedan sau chiar pe masinile BMW.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#masini scaun auto, #tehnologie masina scaun inventie , #masini