Nissan Leaf, primul model electric accesibil din lume, va costa sub 30.000 de euro

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 15:00
2018 citiri
Nissan Leaf, primul model electric accesibil din lume, va costa sub 30.000 de euro

Nissan va lansa in Japonia noul Leaf, primul model electric din lume abordabil ca pret. Masina va costa pana in 30.000 de euro si va intra in showroom-uri in decembrie.

Prima masina Nissan 100% electrica, modelul Leaf, va fi lansata oficial pe piata din Japonia in luna decembrie a acestui an. Pretul de pornire la care va putea fi achizitionat modelul va fi de 3.76 de milioane de yeni (circa 30.000 de euro), insa acesta va scadea pana in jurul sumei de 24.000 de euro dupa reducerea pe care guvernul japonez o acorda fiecarui client care se orienteaza spre un model de acest tip. Mai mult, pentru a cobori costurile de achizitie, Nissan va pune la punct un sistem prin care clientii vor putea plati la inceput doar 19.250 de euro pentru masina fara baterii incluse, restul sumei urmand sa fie platita in rate lunare de 80 de euro, acestea incluzand si costul bateriilor. Nissan Leaf va deveni astfel prima masina electrica disponibila pentru publicul de masa.

Conform declaratiilor companiei japoneze, estimarile initiale arata ca totalul costurilor de utilizare ale lui Leaf sunt de opt ori mai reduse decat cele pe care le are de acoperit un detinator al unei masini cu motor termic. Nissan Leaf are o autonomie de 160 de kilometri cu un singur "plin" de curent, viteza maxima pe care o poate atinge fiind de 140 km/h. O incarcare completa va putea fi realizata prin prizele normale in circa 8 ore, alternativa fiind un lant de "alimentatoare" speciale in care masina poate fi alimentata la 80% din capacitate in 30 de minute.

Nissan va instala pe intreg teritoriul Japoniei 2200 de puncte de incarcare pentru Leaf, prioritatea fiind amplasarea acestora in curtile dealerilor constructorului japonez. Clientii care au posibilitatea de a-si instala un punct de incarcare in curtea casei proprii vor putea opta pentru aceasta solutie, Nissan asigurand constructia acestuia.

Constructorul japonez a anuntat ca lista de comenzi pentru Leaf va fi facuta incepand cu 1 aprilie. Totusi, conform publicatiei japoneze Nikkei, Nissan a adunat deja pe internet 9300 de aplicatii ferme pentru noul sau model, majoritatea fiind realizate de persoane fizice, un lucru neobisnuit in conditiile in care acest tip de autovehicul este de obicei comandat de autoritati sau companii.

Dupa ce va fi lansat in premiera mondiala in Japonia, Nissan Leaf va veni si in Europa, unde va fi prezentat pietei in acelasi timp cu lansarea sa din SUA.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Nissan Leaf, #pret Nissan Leaf , #masini