ASF a verificat fondurile de pensii private - vezi care sunt rezultatele

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 15:30
1958 citiri
ASF a verificat fondurile de pensii private - vezi care sunt rezultatele

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a finalizat verificarile solicitate fondurilor de pensii administrate privat in privinta detinerilor de actiuni din portofoliu, nefiind identificate probleme.

La sfarsitul saptamanii trecute, ASF a cerut fondurilor de pensii administrate privat sa verifice siguranta detinerilor de actiuni aflate in portofoliul lor.

Decizia a fost luata in contextul identificarii unei fraude pe piata de actiuni. Mai exact, opt persoane au furat si au vandut actiuni de 200.000 de euro, detinute de Ana Maria Mihaescu, sefa misiunii din Romania a diviziei de investitii a Bancii Mondiale. Frauda a avut loc primul trimestru al anului, prin intermediul unor firme de brokeraj.

Frauda uriasa cu actiuni: Fondurile de pensii nu au voie sa tranzactioneze actiuni doua zile

"Autoritatea de Supraveghere Financiara doreste sa informeze publicul ca verificarile solicitate fondurilor de pensii administrate privat in privinta detinerilor de actiuni din portofoliu s-au incheiat si nu au fost identificate probleme.

Din verificarile facute in zilele de 20 si 23 septembrie 2013, atat de catre administrator, cat si de catre ASF, nu rezulta ca detinerile fondurilor de pensii au fost afectate de activitati de natura sa puna in pericol detinerile participantilor", se arata intr-un comunicat al ASF remis Ziare.com.

S-a constatat, astfel, ca portofoliile raportate de depozitari la data de 13 septembrie, completate cu tranzactiile efectuate de fondurile de pensii in perioada 13-19 septembrie 2013, corespund cu activele aflate in custodie la 23 septembrie 2013.

"Verificarile, de natura preventiva, au luat in calcul posiblitatea ca detinerile de actiuni sa se afle atat la custozi, cat si la intermediari sau la Depozitarul Central. Toti administratorii fondurilor de pensii au incheiate contracte de depozitare cu institutii bancare care ofera si servicii de custodie, iar verificarile au constatat ca toate fondurile de pensii utilizeaza efectiv serviciile de custodie ale bancii depozitare", se mai precizeaza in comunicat.

C.S.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#ASF verificare pensii private, #actiuni fonduri pensii private , #actiuni