Tii suficient de mult la smartphone-ul tau incat sa il asiguri?

Luni, 13 Februarie 2012, ora 08:17
2161 citiri
Tii suficient de mult la smartphone-ul tau incat sa il asiguri?
Foto: Arhiva

Telefonul mobil reprezinta bunul personal cel mai des avariat. Iar daca telefonul tau este un smartphone de ultima generatie si investitia a fost semnificativa, iti vei dori, cu siguranta, sa fi fost asigurat intr-un astfel de caz.

Pentru a va asigura telefonul de riscuri pe care garantiile oferite de producator nu le includ, puteti opta pentru o asigurare oferita de operatorii de telefonie mobila.

Asigurarile sunt valabile si in strainatate.

La Vodafone sunt disponibile urmatoarele tipuri de asigurari: Standard la pretul de 1,99 euro/luna, Premium la 2,99 euro/luna, SmartPhone la 4,99 euro/luna (valabila pentru telefoanele iPhone, HTC Sensation, Samsung Galaxy S2, LG Optimus 3D, Sony Ericsson Arc si Blackberry Bold 9900), SmartPhone Premium la 6,99 euro/luna (valabila pentru telefoanele iPhone, HTC Sensation, Samsung Galaxy S2, LG Optimus 3D, SonyEricsson Arc si Blackberry Bold 9900).

Asigurarea Vodafone, furnizata de catre ACE European Group Ltd (ACE), acopera urmatoarele riscuri: furt, talharie plus furt prin efractie, defectiuni accidentale, care pot include si defectiunile provocate de apa.

Asigurarea nu acopera, insa, situatii precum: furtul dintr-un autoturism descuiat, furtul unui aparat lasat nesupravegheat intr-un loc public sau intr-o locatie cunoscuta, costurile de reparatie sunt acoperite de garantia producatorului, furtul sau distrugerea cu rea vointa, care nu au fost raportate politiei in termen de 48 de ore de la constatare etc.

Daca iti asiguri telefonul la Orange, vei plati 3,95 euro/luna pentru toate modelele iPhone, orice model HTC, orice telefon RIM (BlackBerry), LG Optimus Black sau LG Optimus 3D, Samsung Omnia 7 sau Samsung Galaxy S II, Sony Ericsson Xperia arc, Sony Ericsson Xperia PLAY sau Sony Ericsson Xperia Ray.

Pentru alte telefoane asigurarea costa 1,95 euro/luna.

Asigurarea este emisa de LGI Insurance si este disponibila doar pentru telefoanele cu o vechime de cel mult 12 luni.

Asigurarea nu acopera daune cauzate de uzura, prejudiciu estetic care nu afecteaza corecta functionare a bunului, probleme de natura mecanica sau electronica in cazul in care acestea nu sunt rezultatul unui accident,razboaie civile sau internationale, evenimente cauzate de reactii nucleare, pierdere, furt sau disparitie etc.

Internity ofera posibilitatea asigurarii telefonului nou cumparat, valoarea totala a asigurarii platindu-se pe loc, in momentul intocmirii actelor aferente.

Asigurarea se acorda in caz de avarie accidentala, avarie accidentala care implica lichide si furt prin efractie. Prima de asigurare variaza in functie de valoarea telefonului si de riscurile asigurate si sunt cuprinse intre 19,99 lei si 499,99 lei.

Contractul nu garanteaza o serie de cazuri, precum: uzura, prejudiciu estetic, razboaie civile sau internationale, evenimente cauzate de reactii nucleare, pierdere, disparitie, furt, cu exceptia furtului prin efractie, daunele provocate de catastrofele naturale, daune survenite in timpul expedierii, transportului sau a mutarilor etc.

C.S.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#asigurari telefoane, #prime asigurari , #asigurari