Doua banci elene, in negocieri pentru crearea celei mai mari banci din Grecia

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 16:17
1618 citiri
Doua banci elene, in negocieri pentru crearea celei mai mari banci din Grecia
Foto: Arhiva

Doua dintre cele mai mari banci din Grecia, National Bank si Eurobank, prezente si in Romania, vor sa fuzioneze si sa creeze cea mai mare institutie creditoare elena.

O astfel de tranzactie ar avea acordul guvernului elen si al Bancii Centrale a Greciei, sustin sursele citate de Economic Times.

O alta optiune luata in considerare este o tripla fuziune a National Bank of Greece, Eurobank si Hellenic Postbank, ultima fiind controlata de stat.

Reprezentantii acestor institutii financiare nu au dorit sa faca niciun comentariu.

Grupul National Bank of Greece este prezent in Romania prin Banca Romaneasca, in timp ce Eurobank detine pachetul de 67% din actiunile Bancpost.

Bursa de la Atena a suspendat vineri tranzactionarea actiunilor National Bank of Greece si Eurobank, care inregistrau cresteri de 4,7%, respectiv 5,5%, in urma aparitiei zvonului in presa elena ca cele doua institutii ar putea fuziona.

"Tranzactionarea actiunilor lor va fi suspendata pana cand bancile vor face comentarii asupra informatiilor privind fuziunea", a afirmat oficialul bursei de la Atena.

Bancile elene se afla sub o mare presiune, deoarece trebuie sa se consolideze pentru a supravietui efectelor crizei, care le-a lasat dependente de finantarile Bancii Centrale a Greciei.

In plus, joi, banca franceza Societe Generale SA si grupul bancar elen Piraeus Bank au confirmat ca sunt in negocieri exclusive pentru o potentiala vanzare a diviziei din Grecia a SocGen, Geniki Bank, catre Piraeus, a patra mare banca comerciala din Grecia.

Eurobank se afla la a doua incercare de fuziune cu o banca din Grecia, dupa ce anterior a esuat fuziunea cu Alpha Bank.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#fuziune banci Grecia, #National Bank fuziune Eurobank, #National Bank Eurobank Grecia , #banci