Ziare.com

Piata bancara din Romania, pregatita pentru jucatori cu capital autohton

Luni, 17 Februarie 2014, ora 20:02

   

Piata bancara din Romania, pregatita pentru jucatori cu capital autohton
Apetitul investitorilor straini a scazut in cazul pietelor emergente, creand un moment favorabil pentru infiintarea pe piata romaneasca a unei banci cu capital majoritar privat autohton. Business24 a discutat cu analistii financiari pentru a afla daca o astfel de initiativa s-ar putea bucura de succes in randul clientilor nemultumiti de actuala piata bancara.

"Orice banca si orice societate are sanse pentru ca nu exista o piata care sa fie absolut saturata, iar surprizele pot aparea chiar si pe pietele cele mai dezvoltate din lume. Chiar si in America se infiinteaza banci pentru ca intotdeauna exista cineva care identifica o nisa de piata care nu este servita cum trebuie sau identifica un tip de servicii care nu sunt oferite de institutiile existente", a declarat pentru Business24, Aurelian Dochia.

Asadar, succesul unei banci romanesti depinde de cum se pozitioneaza pe piata, si anume ce nisa targeteaza, ce servicii vine sa ofere, cum este organizata sau ce costuri percepe.

Afla ce sanse are pe piata banca omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, in continuarea articolului Piata bancara din Romania, pregatita pentru jucatori cu capital autohton. Vor prefera clientii bancile romanesti? pe Business24.ro

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 418 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor