Ziare.com

Cine castiga cel mai mult din Fondul Proprietatea

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 11:23

   

Cine castiga cel mai mult din Fondul Proprietatea
50% din actiunile Fondului Proprietatea au fost vandute pe piata gri in ultimii doi ani, iar printre marii castigatori ai listarii se afla atat mostenitorii marilor industriasi, dar si politicieni.

Senatorul UDMR Verestoy Attila este unul dintre cei care au cumparat actiuni la Fondul Proprietatea pana acum. Cele 42 de milioane de actiuni ale lui valoreaza in prezent peste 25 de milioane de lei, potrivit Realitatea TV.

Si Ionut Popescu, fostul presedinte al Fondului Proprietatea, detine peste 20 de milioane de actiuni pentru care ar putea incasa cel putin 12 milioane de lei.

Aproximativ 12 milioane de lei ar castiga si mostenitorii familiei Chrissoveloni, bancheri renumiti din perioada interbelica, in timp ce urmasii industriasului Max Auschnit detin 37 de milioane de actiuni. Urmasii lui Nicolae Malaxa detin un miliard de actiuni, titluri pentru care ar primi, azi, 610 milioane de lei.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In ultimii doi ani au fost vandute pe piata secundara jumatate dintre actiunile la Fondul Proprietatea. Primele titluri s-au vandut cu 0,15 lei pe actiune, de sase ori sub valoarea nominala. In prima zi pe Bursa, pretul de pornie a fost de 0,61 lei, ceea ce inseamna ca cei care au vandut luni au facut un profit de 400 la suta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1996 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor