Cateva sfaturi simple pentru casa, care iti vor aduce economii foarte mari

Duminica, 17 Martie 2013, ora 09:34
7535 citiri
Cateva sfaturi simple pentru casa, care iti vor aduce economii foarte mari

Nu trebuie te dai peste cap sau sa renunti la lucrurile uzuale ca sa faci economii substantiale in casa ta.

Exista cateva modalitati simple si la indemana oricui pentru a avea facturi mai mici, potrivit Business Insider.

Iata cateva idei:

- Instaleaza un robinet de apa cu presiune mica

Nu ai nevoie ca din robinet sa curga un rau, asa ca investeste in unul cu presiune mai mica, pentru a reduce facturile la apa chiar si cu 60%.

- Schimba becurile

Daca vei schimba toate becurile traditionale din casa cu unele fluorescente, atunci poti economisi chiar si 75% din banii dati pe factura la electricitate. Desi sunt mai scumpe, ele dureaza de 10-25 de ori mai mult decat cele traditionale, care oricum folosesc ineficient energia primita, avand in vedere ca doar 6% este transformata in lumina, restul reprezentand caldura care se pierde. Inlocuirea a 15 becuri iti va aduce economii de 50 de dolari pe an.

- Scoate electronicele din priza

Laptopurile, telefoanele, televizoarele si alte electronice consuma curent electric atunci cand sunt in priza, chiar daca sunt inchise. Acesti "vampiri energetici" ne costa anual 100 de dolari.

- Izoleaza usile si ferestrele

O treime din caldura totala a unei locuinte se pierde prin usile si ferestrele care nu sunt izolate. Reabilitarea termica te ajuta sa economistesti 20% la factura.

- Nu mai cumpara apa imbuteliata

Americanii sunt campioni la risipa banilor pe apa imbuteliata. O familie din patru din Statele Unite cheltuie 3.000 de dolari pe an pe acest produs. O alternativa mult mai ieftina este un sistem de filtrare chiar la tine acasa.

- Perdelele si jaluzelele, un ajutor surpriza

Perdelele si jaluzele nu sunt doar elemente decorative, ele ajuta si la diminuarea pierderilor de caldura dintr-o camera cu pana la 10%.

- Nu mai cumpara produse organice

Cele mai multe fructe si legume de pe piata sunt fara pesticide, asa ca nu merita sa investesti in cele organice, care sunt cu cel putin 10% mai scumpe.

- Fa cumparaturile majore in perioada reducerilor

In Romania exista doua perioade de reduceri importante, 15 ianuarie-28 februarie si toata luna iulie, in care comerciantii scad preturile la imbracaminte si incaltaminte. De asemenea, poti "vana" si promotii la eletronice si electrocasnice de Black Friday, Craciun si Paste.

- Schimba filtrul de aer

Daca nu il schimbi niciodata, filtrul de aer al masinii iti poate reduce, in timp, eficienta combustibilului cu 10-20% pe an. Altfel spus, aceasta neglijenta te costa mai mult de 450 de dolari anual.

- Fa dusuri mai scurte

Iti place sa faci dusuri lungi? Gandeste-te mai bine, caci daca reduci timpul pe care il petreci in baie la doar 5 minute, atunci economisesti cam 100 de dolari pe an.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#economii acasa, #facturi mai mici, #sfaturi facturi mai mici, #sfaturi economii, #sfaturi economisire bani , #economii