Cheltuielile inutile: Cum sa eviti capcanele banilor

Marti, 29 Mai 2012, ora 00:17
3280 citiri
Cheltuielile inutile: Cum sa eviti capcanele banilor
Foto: Fox News

In zilele noastre, oamenii au foarte multe posibilitati de a-si rispi banii, cazand uneori in capcana cheltuielilor inutile. Cateva principii care pot fi usor respectate ajuta la evitarea acestor cheltuieli excesive.

In vacanta, oamenii sunt mai darnici decat de obicei si au o inclinatie spre risipa, totul pentru a-si satisface capriciile. Conform Fox Business, in spatele cheltuielilor excesive stau trei factori: ceva se vinde, oamenii sunt plictisiti sau au obiceiul de a cumpara.

O suma fixa

Oamenii cumpara destul de rar ceva de care au nevoie cu adevarat. Aproape nimeni nu mai face calcule pentru a vedea daca isi permite sa achizitioneze atat de multe lucruri. Cel mai bine este ca ei sa isi creeze o suma saptamanala pentru cheltuielile care nu pot fi anticipate. Acei bani pot fi cheltuiti pentru orice, insa suma repartizata nu trebuie depasita.

Capcanele Internetului

Multi isi fac cumparaturile in mediul online, fara sa iasa din casa. Magazinele de pe Internet si-au adaptat si ele strategia si devin tot mai inteligente in a ne provoca sa cumparam tot mai mult. Programele specializate urmaresc cumparaturile utilizatorilor, facand chiar unele sugestii privind achizitiile viitoare. Cel mai tentant este atunci cand ele ofera reduceri masive, consumatorii fiind ademeniti indeosebi in aceste perioade.

Evitati mancarea preparata

In magazin, este preferabil sa cumparam ingredientele care intra in compozitia hranei si sa o pregatim acasa. Ceea ce este deja preparat vine la un pret mai mare. Putin timp petrecut in bucatarie poate sa se dovedeasca util in buzunarul fiecaruia dintre noi. Nu in ultimul rand, atunci cand cumparati cantitati mari dintr-un produs, trebuie sa vedeti daca el este perisabil si daca nu exista pericolul de a arunca produsele pentru care ati cheltuit multi bani si nu le-ati consumat.

TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#bani cheltuieli magazin mancare, #hrana electronice economii, #cumparaturi online hipermarket , #economii