Solutii pentru o vacanta ieftina

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 21:28
1644 citiri
Solutii pentru o vacanta ieftina
Foto: Arhiva

Cu amenintarea somajului la fiecare pas, preturi care cresc zilnic si alte cheltuieli pe care le avem, vacanta intr-un loc special devine un vis indepartat.

Costurile vacantelor au crescut foarte mult din cauza crizei si tot mai putine persoane isi permit sa isi ia familia si sa plece la mare sau la munte. Multi ajung sa isi petreaca concediile tot acolo unde si locuiesc, din cauza ca nu si-au pus la punct un sistem eficient de a-si dramui bine banii, cand sunt in vacanta.

All Women Stalk prezinta o serie de sfaturi pentru cei care isi doresc sa plece in vacanta, dar nu au multi bani de cheltuiala.

Inainte sa pleci undeva, invata cat mai multe despre destinatie, documenteaza-te pe Internet, ca sa vezi ce locuri sunt de vizitat, poate vei gasi si cupoane de reducere pentru diverse distractii.

Daca pleci intr-o tara straina, cauta-ti din timp un ghid de calatorie. El va stii sa te indrume in locurile care merita vizitate, in restaurantele mai ieftine si mai ales te-ar putea ajuta sa eviti pacalelile, care te-ar putea costa.

Uneori e preferabil sa mergi in vacanta cu masina proprie, pentru ca astfel iti poti face propriul traseu turistic, economisind niste bani.

Daca mergi cu avionul, trenul sau autocarul, la destinatie e bine sa inchiriezi o masina mica, care consuma putin. De asemenea, afla daca poti inchiria si biciclete, ca sa ajungi la principalele obiective turistice din zona.

Partea placuta e ca in vacanta poti sa mananci la restaurant, dar asta nu inseamna ca trebuie sa o faci la fiecare masa a zilei. Economiseste banii pentru un restaurant cu adevarat special. Pentru restul meselor, iti poti face cumparaturile la supermarket sau poti manca la fast-food.

Vei cheltui mai putini bani in vacanta daca te asiguri ca ai apa la tine, cumparata de la supermarket. Poti pastra si o sticla goala, pe care sa o umpli cu apa, din cand in cand. Banii pe care ii vei economisi cu bauturile si mancarea ti-ar putea asigura o noapte de cazare in plus la hotel.

Bugetul de vacanta trebuie sa aiba si o limita de cheltuieli. Pentru fiecare zi, trebuie sa ai alocata o suma, pe care sa nu o depasesti.

Cat despre cazare, poti incerca sa gasesti o camera ieftina, in preajma unei atractii turistice importante. Astfel, ai putea sa mergi, de exemplu, la cea mai frumoasa plaja din zona, fara sa te cazezi neaprat la hotelul de lux din dreptul ei.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#bani economie vacanta, #vacanta ieftina bani , #economii