Cum va puteti ruina viitorul financiar

Luni, 13 Iunie 2011, ora 07:22
2155 citiri
Cum va puteti ruina viitorul financiar
Foto: Definitionofwellness

Pe langa gasirea unor metode de economisire si incercarea de a avansa in cariera, este esential sa evitam cateva greseli care ne-ar putea pune in pericol viitorul financiar.

In ciuda a ceea ce am putea crede, cele mai mari greseli de acest gen pot fi evitate cu usurinta, sustin specialistii.

Iata cinci astfel de erori pe care ar trebui sa le evitam, potrivit MSNBC:

Asigurarile: prea putin, prea tarziu

O mare parte dintre noi nu avem asigurari de viata sau pentru casa, in ciuda faptului ca ultima, cel putin, este obligatorie.

Mai ales in cazul in care locuim intr-o zona cu riscuri ridicate de cutremure, inundatii sau incendii, de exemplu, asigurarile sunt singura metoda prin care ne putem asigura ca, daca se intampla ceva, economiile noastre nu vor avea de suferit prea mult.

Daca aveti propria afacere, trebuie neaparat sa va asigurati pentru orice fel de daune, inclusiv accidentele angajatilor.

Cazierul

Un cazier "bogat" va poate face sa va pierdeti accesul la locuri de munca mai bine platite, la anumite scoli sau la imprumturi bancare, de exemplu.

Pe de alta parte, daca aveti deja ceva antecendente, nu incercati sa ascundeti acest lucru unui potential angajator. Chiar daca vor exista multe respingeri, este mai bine sa le spuneti de la inceput acest lucru, deoarece oricum vor afla mai tarziu, iar repercursiunile ar putea fi mai grave, sustin specialistii.

O familie neplanificata

E adevarat ca un copil poate aduce multe satisfactii, insa realitatea este ca aparitia unui nou membru al familiei, in mod neplanificat, poate provoca mai multe probleme decat bucurii.

Parintii au obligatia legala de a sustine financiar copilul pana acesta devine adult, iar cresterea lui nu costa deloc putin, incepand cu laptele praf de care are nevoie cand e bebelus, pana la taxele scolare de mai tarziu.

In plus, parintii pot rata oportunitati importante, atat legate de propria educatie, cat si in cariera, ceea ce conduce la venituri mai mici si la economii mai mici.

Cheltuielile excesive

Multi oameni apeleaza la cardurile de credit sau descoperirile de cont pentru a acoperi diferenta intre ce isi doresc si ce au de fapt. Si mai rau, multi nu isi platesc aceste datorii, care au si dobanzi destul de mari, ceea ce inseamna ca ele se acumuleaza de-a lungul timpului, devenind extrem de dificil de acoperit.

Exista si altfel de cheltuieli in plus. De exemplu, multi iau in considerare doar nivelul ratei, cand isi cumpara o masina, uitand sa adauge si asigurarile, intretinerea, taxele aferente, pretul benzinei si asa mai departe, costuri care pot ajunge la acelasi nivel cu cel al ratei.

Sunteti un angajat prost

Fie ca ne place sau nu, locul de munca intr-o companie va fi principala sursa de venit. Insa, daca ne facem o reputatie de angajat prost, aceste venituri se vor afla in pericol.

Daca celorlalti nu le place sa munceasca alaturi de tine, nu sunt multumiti de rezultatele tale, nu te vor promova si nu te vor sprijini in dezvoltarea carierei, ceea ce inseamna venituri mai mici.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#viitor financiar, #asigurari casa, #asigurari viata, #loc munca , #stiri financiare