Romanii din Marea Britanie au trimis acasa 6 milioane de euro online in perioada sarbatorilor

Advertorial
Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 16:39
15007 citiri
Romanii din Marea Britanie au trimis acasa 6 milioane de euro online in perioada sarbatorilor

In perioada sarbatorilor de iarna, romanii din Marea Britanie au trimis acasa peste sase milioane de euro prin intermediului TransferGo, de sase ori mai mult decat in 2015, semn ca tranzactiile online au castigat tot mai mult teren in detrimentul celor cash.

Candva o corvoada, tranzactiile internationale s-au dovedit o reala solutie pentru cei care lucreaza peste hotare si nu reusesc sa ajunga prea des acasa, din cauza programului incarcat sau a costurilor prea mari de transport.

Cu toate ca nu exista o cifra oficiala, cele mai recente estimari ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) arata ca peste 3,4 milioane de romani sunt fie plecati la munca in strainatate, fie s-au stabilit definitiv peste hotare.

Biroul de Statistica al Marii Britanii arata ca la nivelul anului 2015, romanii erau a patra cea mai mare categorie de cetateni straini din UK (233.000 de persone), dupa polonezi, indieni si irlandezi.

Deschiderea pietei muncii si avansul tehnologiei au creat nevoia si au facilitat dezvoltarea exponentiala a serviciilor de transfer international de bani.

In medie, un migrant trimite acasa in jur de 11.300 de euro pe an. Adunate, aceste sume reprezinta intre 5 si 7% din PIB-ul european. Dincolo de cifrele macro, aceste sume sunt un sprijin real pentru cei ramasi acasa.

Avand in vedere ca venitul mediu anual din majoritatea statelor in care se intorc banii de la cei plecati la munca in strainatate este de circa 18.800 de euro, banii trimisi acasa reprezinta echivalentul unui salariu in plus pentru gospodaria respectiva, o imbunatatire substantiala a nivelului de trai.

Iar daca in urma cu cativa ani, a trimite bani insemna a sta la cozi si a completa formulare internabile, acum lucrurile s-au simplificat mult. Avansul sistemelor electronice de plata a permis procesarea mult mai rapida a tranzactiilor. In doar cateva minute, banii ajung la destinatie, iar cei care folosesc portofele electronice sau carduri asociate contului pot dispune de ei imediat.

Digitalizarea a permis si o urmarire mai atenta a cheltuielilor. Toate transferurile pot fi consultate printr-o simpla verificare a contului, de pe orice fel de dispozitiv conectat la internet. Un alt avantaj al acestor tranzactii este ca ofera o mai mare protectie impotriva fraudelor.

Pana acum, romanii care au avut nevoie sa trimita bani peste granita au apelat, cu precadere, la una dintre cele doua mari companii care domina aceasta piata: Western Union sau MoneyGram. Serviciile oferite de acestea presupun uneori costuri insemnate. Comisioanele se pot ridica pana la 29% din totalul sumei tranzactionate, cu multe peste cele practicate de TransferGo.

De problema comisioanelor s-au lovit si fondatorii TransferGo care si-au propus sa ofere o alternativa mai buna. In urma cu patru ani, un grup de prieteni care au pus pe picioare un business de import-export au inceput sa simta pe pielea lor tarifele usturatoare practicate de bancile si de companiile care intermediau transferurile de bani.

Asa a aparut TransferGo, o metoda rapida, usoara si sigura de a trimite bani acasa. Prin implementarea unei tehnologii de ultima ora si prin sistemul de plata "local in - local out", TransferGo permite utilizatorilor sa trimita si sa primeasca bani de oriunde, la orice ora din zi sau din noapte. Iar costurile sunt semnificativ mai reduse decat cele din piata.

In timp ce bancile percep o taxa medie de transfer de 10 lire, TransferGo are o taxa fixa de transfer de de 0,99 lire pentru bani livrati in urmatoarea zi lucratoare, 1,99 lire pentru bani livrati in aceeasi zi sau 4,99 lire pentru bani livrati in doar 30 de minute.

Transferand banii online, pasii pe care trebuie sa ii parcurgi devin semnificativ mai putin decat atunci cand te prezinti cu bani cash pe care vrei sa ii trimiti in strainatate. In plus, scapi de toate drumurile la banca si la casele de schimb valutar, TransferGo oferind un curs avantajos.

"Banii pe care oamenii ii trimit acasa fac diferenta dintre a trai de pe o zi pe alta si a avea un stil de viata mai mult decat decent. La doar cativa ani dupa ce am inceput aceasta calatorie, migrantii care trimit bani acasa pot sa economiseasca mai mult de 90% din costurile de transfer, iar ajung direct in contul bancar al familiei intr-o zi lucratoare. Este un pas urias", spune CEO-ul si co-fondatorul TransferGo, Daumantas Dvilinskas.

Desi este o companie tanara, TransferGo a anuntat in 2016 obtinerea unei finantari din partea unui investitor strategic. Compania suedeza Vostok Emerging Finance, specializata in finantarea firmelor ce ofera servicii financiare moderne (FinTech), a investit 3,4 milioane de dolari in TransferGo.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru imbunatatirea accesibilitatii de pe dispozitivele mobile, precum si pentru accelerarea expansiunii internationale a companiei.

TransferGo colaboreaza in prezent cu peste 40 de banci, iar cei 160.000 de clienti ai sai fac transferuri medii lunare de peste 17 milioane de dolari.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#transfer bani UK, #transfer bani Anglia , #tranzactii