Avancronica super-derbiului FC Barcelona - Real Madrid

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 14:31
2891 citiri
Avancronica super-derbiului FC Barcelona - Real Madrid

Derbiul dintre FC Barcelona si Real Madrid se disputa luni seara, incepand cu ora 22:00, pe stadionul "Nou Camp".

Cunoscut sub denumirea de "El Clasico", meciul dintre cele doua mari rivale spaniole este asteptat de o lume intreaga si va fi transmis in peste 100 de tari.

"El Clasico" a fost mereu interesant si spectaculos, insa disputa de luni seara se anunta drept cea mai puternica din istorie. Parca niciodata Barcelona si Real Madrid n-au avut jucatori atat de buni ca actualii si antrenori atat de straluciti precum Josep Guardiola, dar mai ales Jose Mourinho.

Partida ce va conta pentru etapa a 13-a a campionatului spaniol de fotbal inseamna si duelul dintre Lionel Messi si Cristiano Ronaldo, considerati a fi cei mai buni jucatori din lume.

Despartite de un punct

Inaintea partidei, Real Madrid este lider in Primera Division, cu 32 de puncte, obtinute din 10 victorii si doua egaluri.

Locul secund ii apartine Barcelonei, care a inregistrat 10 victorii, un egal si o infrangere, acumuland astfel 31 de puncte.

Palmares

FC Barcelona (de trei ori castigatoare a Cupei Campionilor/Ligii Campionilor) si Real Madrid (de 9 ori castigatoare a Cupei Campionilor/Ligii Campionilor) s-au intalnit de 160 de ori, prima disputa intre cele doua formatii avand loc pe 17 februarie 1902. De atunci si pana acum s-au inregistrat 62 de succese ale catalanilor, 68 ale madrilenilor si 30 de remize.

Ultima intalnire directa a avut loc in primavara acestui an si a fost castigata de trupa antrenata de Josep Guardiola, pe Santiago Bernabeu, cu 2-0.

12 jucatori au trecut atat pe la FC Barcelona, cat si pe la Real Madrid. Iata care sunt acestia: Ricardo Zamora, Alfonso Navarro, Bernd Schuster, GICA HAGI, Michael Laudrup, Robert Prosinecki, Luis Enrique, Luis Figo, Alfonso Perez, Javier Saviola, Ronaldo si Samuel Eto'o.

Catalanii, favoriti la pariuri

Barcelona e considerata favorita de marile case de pariuri, in special datorita faptului ca joaca pe propriul teren si va avea suportul a aproape 100 de mii de spectatori.

2.10 este cota la victorie a catalanilor, in timp ce un succes al madrilenilor are cota 3.30. Un egal le-ar inmulti banii pariorilor de 3.5 ori.

Cel mai probabil scor este 1-1 (cota 6.50), urmat de 1-0 (cota 8.00) si 0-1 (cota 9.00).

In ceea ce priveste marcatorii, Lionel Messi este vazut drept principalul favorit sa inscrie (cota 2.00). Argentinianul este urmat de Cristiano Ronaldo (cota 2.25) si David Villa (cota 2.75).

Echipe probabile:

Din fericire, cele doua echipe se confrunta cu putine accidentari. Milito de la gazde, respectiv Kaka si Gago de la oaspeti sunt singurii absenti. Exista insa si un incert: Gonzalo Higuain

FC Barcelona: Valdes - Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa.

Antrenor: Josep Guardiola.

Real Madrid: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Khedira, Alonso - Ronaldo, Ozil, Di Maria - Higuain/Benzema.

Antrenor: Jose Mourinho.

PARTIDA VA FI TRANSMISA, IN FORMAT LIVE TEXT, DE SITE-UL ZIARE.COM.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#avancronica Barcelona Real Madrid, #derbi Barcelona Real Madrid , #Real Madrid