Ziare.com

Basescu retrimite Parlamentului Legea privind parteneriatul public-privat

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 21:55

   

Basescu retrimite Parlamentului Legea privind parteneriatul public-privat
Presedintele Traian Basescu a trimis joi Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind parteneriatul public-privat.

Legea trimisa spre promulgare reglementeaza incheierea si derularea parteneriatului public-privat ce are ca obiect realizarea sau, dupa caz, reabilitarea si/sau extinderea unui bun sau a unor bunuri destinate prestarii unui serviciu public si/sau operarii unui serviciu public.

Motivele cererii de reexaminare sunt specificate intr-un comunicat publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

  • clarificari legate de motivele exceptionale ce duc la incetarea contractului

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Astfel, presedintia arata ca "se impune stabilirea clara, prin lege, a situatiilor ce pot constitui motive exceptionale de interes national sau local ce conduc la incetarea unilaterala a contractului", situatii mentionate in Art. 38 din noua Lege.

Reglementare se impune cu atat mai mult cu cat in aceasta situatie partenerul privat va avea dreptul sa primeasca o despagubire daca aceasta denuntare ii creeaza un prejudiciu, se mai precizeaza in comunicatul citat.

  • procedura lipsita de transparenta in ceea ce priveste inlocuirea partenerului privat

De asemenea, Art. 42 din noua Lege a parteneriatului public-privat, prevede o procedura lipsita de transparenta in ceea ce priveste inlocuirea partenerului privat, fara realizarea unei noi proceduri de atribuire.

Presedintia insista asupra aplicarii principiilor egalitatii de tratament si transparentei decizionale trebuie aplicate.

"Consideram ca este necesar ca legea sa prevada criteriile in baza carora vor fi atribuite proiectele de parteneriat public-privat, atunci cand nu va avea loc o noua procedura de atribuire intemeiata pe legislatia privind achizitiile publice si nu prin intermediul normelor de aplicare, ce au o forta juridica inferioara legii", se arata in comunicat.

C.S.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 560 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asa tata !

- sa se vada cat sunt de specialishti , ca de cinstitzi s-a lamurit toata lumea !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor