Agricultura romaneasca este ineficienta, spune directorul executiv al BCR

Marti, 31 Mai 2011, ora 17:13
2306 citiri
Agricultura romaneasca este ineficienta, spune directorul executiv al BCR

Agricultura romaneasca este ineficienta, dar are un potential promitator. De altfel, infrastructura si agricultura sunt sectoarele pentru care Romania ar trebui sa atraga investitii si sa stabileasca parteneriate publice-private, in perioada urmatoare, sustine directorul executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), Dominic Bruynseels.

"Romania are capacitatea de a hrani 80-100 de milioane de oameni, astfel incat potentialul agricol trebuie sa fie dezvoltat in acest sector. Tara nostra are cel mai mare numar de ferme agricole din Uniunea Europeana, si anume 3,9 milioane, fata de 2,4 milioane detinute de catre Polonia, 1,7 milioane de euro in Italia, un milion in Spania si 500.000 in Franta.

Problema este ca, in Romania, suprafata medie a unei ferme acopera doar 3 hectare, in timp ce in Polonia se ridica la 6 hectare si in Franta la 52 de hectare. Acestea sunt unele din sursele ineficientei agriculturii romanesti", a subliniat oficialul BCR, citat de Actmedia.eu.

Masurile necesare pentru a schimba aceasta situatie si pentru a inregistra un volum mai mare de investitii publice se lovesc, de asemenea, de natura juridica a problemei.

"Este esential pentru Romania sa reuseasca sa atraga programe in parteneriat public-privat in ceea ce priveste domeniul infrastructurii, in scopul de aduce succesul in acest sector", a spus Dominique Bruynseels.

De asemenea, sectorul energetic are nevoie de investitii, inclusiv in mijloacele de distributie din Romania, pentru a asigura exporturile, a subliniat seful BCR.

"In opinia mea, un sector foarte important pentru viitorul Romania este domeniul energiei verzi", a declarat Dominic Bruynseels.

Seful BCR a subliniat importanta continuarii acordului stand-by semnat cu Fondul Monetar International, pentru ca Romania sa devina o destinatie mai atractiva pentru investitii.

"Pentru a schimba profilul economiei din economia de consum, asa cum a fost in trecut, investitiile straine sunt extrem de necesare. Deschiderea acestei activitati in primele luni ale anului 2011 arata un inceput destul de lent al procesului", a mai spus Dominic Bruynseels.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#agricultura Romania, #agricultura Dominic Bruynseels , #stiri BCR