Mars anti Becali in Bucuresti. Cum, cand, de ce?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 05 Iunie 2009, ora 07:00
2901 citiri
Mars anti Becali in Bucuresti. Cum, cand, de ce?

Protestul suporterilor Stelei impotriva patronului clubului, Gigi Becali, va consuma sambata dupa-amiaza un nou episod.

Membrii Asociatiei Independente a Suporterilor Stelisti (AISS), grupuri de fani din cele doua peluze dar si stelisti simpli vor marsalui in semn de protest fata de finantatorul Gigi Becali.

Unul din membrii AISS si organizator al acestui protest a acceptat sa discute cu Ziare.com despre aceasta actiune fara precedent in istoria suporterilor stelisti.

De ce un mars de protest impotriva lui Gigi Becali?

Am decis sa protestam printr-un mars pentru ca stilul lui Gigi Becali de a conduce Steaua ne-a exasperat pe toti! Dumnealui are mari probleme de comportament, chiar de logica, iar problema noastra e ca toate acestea se rasfrang asupra Stelei. Sigur, e adevarat ca Steaua a avut un sezon mult sub rangul ei, dar acest protest vine pe fondul unor nemultumiri stranse de ani de zile si al unor gesturi ale lui Gigi Becali care ameninta insasi ideea de Steaua. Daca acum 2 ani ameninta ca va schimba numele echipei in "Steaua crestina", iar stema intr-o stea cu 8 colturi, acum vedem ca vorbeste despre fuziuni cu Unirea Urziceni, doar pentru ca el sa nu fie nevoit sa investeasca bani in Steaua (desi se lauda peste tot ca o face!). Din punctul nostru de vedere, acestea nu sunt greseli, ele arata pur si simplu cat ii pasa lui Becali de Steaua si cum considera acest club jucaria lui personala. Iar asa ceva nu putem accepta!

Protestul nu are nicio legatura cu politica

De ce data de 6 iunie? Se vorbeste destul de mult despre

faptul ca actiunea are un substrat politic, cat adevar e in aceasta

afirmatie?

Singura legatura cu politica a acestui mars este ca am fi vrut sa-l facem pe 7 iunie, cand Clubul Steaua implineste 62 de ani (de unde si numele actiunii, "62 - Ne vrem clubul inapoi!"), dar din cauza alegerilor europarlamentare am fost nevoiti sa-l facem pe 6. In rest, nu ne intereseaza absolut deloc calitatea de om politic a lui Gigi Becali, iar marsul acesta nu are niciun substrat politic.

In trecut ati facut o sarbatoare la aniversarea clubului, acum un

mars de protest. Asa mult s-a schimbat situatia Stelei intr-un singur

an?

In ultimii 2 ani, AISS a organizat intr-adevar festivitati cu ocazia zilei de 7 iunie. De fiecare data au participat foste glorii ros-albastre, din fotbal si nu numai: in 2007 au venit Gica Hagi, Balint, Ilie Dumitrescu, Mirel Radoi, dar si Alina Dumitru, in 2008 i-am invitat pe Ilie Savu, Vasile Stanga si Viorel Mazilu. Noi credem ca Steaua este ceea ce este in primul rand prin acesti oameni, apoi prin toate generatiile de suporteri care au fost aproape de acest club. Marsul de anul acesta vine sa arate tocmai acest lucru: cum Gigi Becali nu da doi bani pe simbolurile Stelei, iar exemple in aceasta privinta sunt nenumarate.

Un alt subiect de discutie abordat de cei care nu sunt partizani ai

marsului de protest a fost sursa de finantare. Cine finanteaza acest

mars?

Din fericire, costurile marsului nu sunt foarte mari. Asociatia se intretine din cotizatiile membrilor, precum si din reclama afisata pe situl suporterilor, www.fcsteaua.ro. Nu avem nimic de ascuns, totul este la vedere.

Vor veni suporteri din toata tara

Pe cine asteptati sambata la mars?

In primul rand, ii asteptam pe toti suporterii stelisti care s-au saturat, care au indurat in tacere si au privit cum Gigi Becali si toate rudele lui confisca Steaua Bucuresti. Daca si ei cred ca Steaua se indreapta spre dezastru si spre o pierdere a identitatii - ii asteptam sambata, la ora 17, in Parcul Moghioros. Si-au anuntat deja sosirea grupuri de suporteri din Brasov, Iasi, Constanta sau Cluj. Incercam de asemenea sa avem in mijlocul nostru macar un fost mare sportiv al Stelei. Daca nu, speram macar ca acestia inteleg ca protestul nostru se sprijina in primul rand pe amintirea lor si a muncii pe care au depus-o la acest club. Steaua inseamna marii ei sportivi si milioanele ei de suporteri, asta vrem sa inteleaga toata lumea!

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#miting protest Steaua, #mars anti Becali, #miting AISS , #Steaua