Presa elvetiana: Un fost cioban conduce Steaua din inchisoare

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 14:42
1716 citiri
Presa elvetiana: Un fost cioban conduce Steaua din inchisoare
Foto: Neue Zurcher Zeitung

In ziua meciului Steaua - FC Basel, presa elvetiana prezinta o radiografie a campioanei Romaniei, scotand in evidenta culisel mai putin cunoscute in Tara Cantoanelor.

"Dupa ani de grele incercari, cel mai titrat club din Romania este in revenire. In spatele culiselor fermenteaza adversara lui FC Basel din Champions League. Gigi Becali anunta imediat natiunea cand ii trece ceva prin cap sau prin burta. Posturile TV isi indreapta camerele catre limbajul vulgar cu care isi infrunta acesta dusmanii, in timp ce imparte bani oamenilor de pe strada", scrie Neue Zurcher Zeitung.

"Prin afaceri imobiliare dubioase, Becali a devenit din cioban cel mai bogat om al Romaniei. Asa cum i se cuvine unui balcanic, Becali se baga si in politica si sport. Cea mai scumpa jucarie a sa devine cel mai popular club al tarii, Steaua Bucuresti", considera sursa citata.

Jurnalistii elvetieni considera ca, in continuare, Becali conduce Steaua.

"In ultimele luni este liniste in jurul lui Becali. Din primavara petrece trei ani si jumatate in inchisoare pentru dare de mita si lipsire de libertate. Mandatele politice le-a pierdut, dar la Steaua continua sa traga sforile. Pacat ca patronul nu poate culege roadele muncii sale intr-o loja de pe National Arena si va trebui sa urmareasca meciurile la televizorul unei celule din inchisoare", adauga elvetienii.

"In locul lui Becali a fost instalat Helmuth Duckadam, o legenda a Stelei, care trebuie sa confere o imagine curata clubului. Atipic pentru cluburile din estul Europei, Steaua mizeaza pe jucatori autohtoni. Deviza lui Becali a fost o echipa formata doar din romani, fiindca nu se poate castiga nimic cu strainii.

Steaua n-a dat gol in Liga Campionilor. Schalke si Chelsea au fost palarii prea mari pentru ea. Acum, ca Becali nu mai poate lansa vorbe mari, sunt asteptate faptele mari", concluzioneaza cei de la NZZ.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Gigi Becali presa elvetiana, #Gigi Becali Steaua Basel, #portret Becali presa elvetiana , #Steaua