Bitcoin dă emoții investitorilor. Scăderea înregistrată de moneda virtuală

Miercuri, 20 Martie 2024, ora 07:37
6926 citiri
Bitcoin dă emoții investitorilor. Scăderea înregistrată de moneda virtuală
Prețurile criptomonedelor au scăzut marți FOTO Pixabay

Bitcoin a ajuns să scadă cu peste 10.000 de dolari pe parcursul zilei de marți, 20 martie, faţă de cel mai mare record atins săptămâna trecută. Criptomoneda emblematică a fost cotată ulterior în scădere cu 3%, la 65.209,00 dolari pe unitate.

În timpul tranzacţiilor, bitcoin a scăzut până la 62.320,30 dolari pe unitate, după ce săptămâna trecută a atins un record de 73.679 dolari pe unitate.

”Pe măsură ce ETF-urile cumpără oferta disponibilă de bitcoini de pe piaţa liberă şi continuă să reducă lichiditatea, aceste evenimente ar putea deveni mai frecvente şi ar putea determina oamenii să-şi piardă încrederea în integritatea preţurilor bitcoin şi să înceapă să privească mai departe”, la alte active cripto, a declarat Bartosz Lipiński, CEO al Cube.Exchange.

Mişcarea descendentă a preţului bitcoin a contribuit la declinul altor criptomonede. Ether a pierdut mai mult de 4% şi s-a tranzacţionat recent la 3.304,61 dolari pe unitate, după ce a depăşit 4.000 de dolari săptămâna trecută, pentru prima dată din decembrie 2021 - o scădere anticipată de unii analişti în urma upgrade-ului Dencun a reţelei.

Moneda legată de Solana a scăzut cu 7%, dogecoin a pierdut 5% şi XRP a coborât cu 2%.

Acţiunile legate de criptomonede şi-au redus pierderile anterioare, dar au rămas sub presiune. Proxy Bitcoin MicroStrategy a scăzut cu 6,5%, în timp ce platforma cripto Coinbase a coborât cu 3%.

Acţiunile companiilor din mineritul cripto au scăzut în general, iar cele mai mari, Riot Platforms şi Marathon Digital, au pierdut 1%, respectiv 2%.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Bitcoin moneda virtuala, #scadere, #emotii, #investitori , #bitcoin