Românii, luați de valul reducerilor. Cumpărăturile de Black Friday au atins niveluri record

Vineri, 10 Noiembrie 2023, ora 22:22
3692 citiri
Românii, luați de valul reducerilor. Cumpărăturile de Black Friday au atins niveluri record
Stocurile multor produse au fost epuizate din primele ore ale campaniei de Black Friday FOTO Pixabay

Reducerile făcute de magazine de Black Friday au făcut ca românii să cumpere mai multe produse ca niciodată anul acesta. Cel mai mare retailer din România a avut vânzări de peste 640 de milioane de euro în doar 11 ore.

Minutul de aur a fost la 8:45 dimineața, când s-au înregistrat aproape 7.500 de comenzi. Cea mai mare tranzacţie a depăşit 57.000 de lei. Iar cea mai mare poftă de cumpărături a fost în judeţul Iaşi, scrie observator.ro. Acolo, clienții au cheltuit, în medie, 1.590 de lei de Black Friday.

Ofertele celui mai mare retailer din România, Emag, au început puţin după 07:00, iar comenzile au apărut instantaneu.

Alex Niculescu, vicepreședinte operațiuni Emag: "La patru minute de la startul campaniei, cred că am înregistrat aproape 9 milioane de lei vânzare. Există şi o secundă de aur, când am înregistrat 452 de produse comandate de clienţi. Toate aceste cifre sunt în creştere faţă de anul anterior".

Conform observator.ro, aproape 20% dintre clienţii care au făcut cumpărături de Black Friday la cel mai mare retailer online din ţara noastră au plătit în rate. Cei mai mulţi au ales să achite cu cardul şi să fie livrate coletele la easybox.

Cel mai des, în coşul de cumpărături de Black Friday au ajuns electrocasnice şi produse IT. Foarte căutate au fost produsele de îngrijire personală, îmbrăcămintea şi articolele pentru casă.

Alex Niculescu, vicepreședinte operațiuni Emag: "Reducerea medie se află undeva la 35% şi reducerile pot merge până la 50, 60% şi peste."

Numărul de tranzacții intermediate de PayU a depășit 810.000, iar valoarea totală a volumelor tranzacționate s-a apropiat de 440 milioane lei. Valoarea medie a coșului de cumpărături era de 539 lei.

Cine a vânat un smartphone de ultimă generaţie a găsit preţuri reduse de la 8.500 de lei la 7.500 de lei. Un parfum cu preţul iniţial de 896 de lei, s-a vândut, de Black Friday cu 553 de lei. Şi experienţele inedite au fost la ofertă. Un spectacol de opt minute cu focuri de artificii, pus în scenă de profesionişti, a costat 13.000 de lei, în loc de 15.000.

Tot azi, s-au înregistrat și oferte surpriză. De exemplu, un apartament cu două camere de pe litoral, care fusese redus cu 10.000 de euro, a fost cumpărat în doar o oră. Clientul a plătit doar avansul pentru locuinţa de 45 de metri pătraţi aflată la parterul unui complex imobiliar din Năvodari. Preţul total a fost scăzut de la 120.000, la 110.000 de euro.

De asemenea, 60 de hoteluri din Mamaia au oferit reduceri de până la 44% pentru sejururile de vara viitoare. De Black Friday, voucherele Tarom au fost sold-out în câteva ore. Pentru multe produse, stocul s-a epuizat încă din primele minute.

Stejara Pircan, vicepreședinte platformă comerț online: "Creșterea cea mai mare ca număr de oferte este în zona de Home and Deco, urmată de zona de Beauty/Personal Care și aceasta ar fi o diferență față de anii anteriori."

Elena Gheorghe, manager plăți online: "Ce a contat astăzi în Black Friday, faptul că clienții au avut cardul salvat și asta i-a ajutat să facă repede achiziția în online. De asemenea și băncile au venit cu planuri de rate extinse. 435.000 de colete vor fi trimise spre cumpărători chiar de astăzi. Toate comenzile ar trebui onorate până pe 24 noiembrie".

Febra reducerilor a ajuns şi în pieţe. La Iaşi, vânzătorii au redus cu un leu preţul pentru ardei gras şi ceapă.

"Suntem şi noi în pas cu moda şi fiind vinerea reducerilor ne-am gândit să facem şi noi o ofertă pentru clienţi".

"Aţi văzut că este ofertă de Black Friday şi la piaţă?"

"Chiar nu m-am uitat, sincer".

Vedetă în România, shaorma, a fost star şi de Black Friday. Sute de oameni au stat ore în șir la coadă la un fast-food din Cluj-Napoca care a oferit shaorma gratis.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Black Friday reduceri, #black friday 2023, #cumparaturi Black Friday, #eMag vanzari , #Black Friday