Euro mai castiga un ban

Joi, 24 Aprilie 2008, ora 14:13
878 citiri
Euro mai castiga un ban

Moneda nationala a pierdut joi peste un ban (0,4%), pana la 3,5768 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat de banca centrala, pe fondul cumpararilor de valuta din piata, miscarea in acest sens fiind, insa, una prudenta, in asteptarea platilor de vineri, sustin dealerii.

"Deprecierea leului de la inceputul sedintei a avut loc intr-o tendinta regionala, putem vedea aceeasi miscare si pe forint. Miercuri, dupa comentariile guvenatorului BNR, a inceput sa se cumpere valuta, dar miscarea e inca prudenta. Piata asteapta sa vada ce se intampla dupa platile de maine", a declarat dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, citat de The Money Channel.

In prima jumatate de ora a sedintei, leul s-a depreciat destul de abrupt, de la 3,5685 lei/euro la 3,5940 lei/euro, pentru ca apoi miscarea sa se mai calmeze.

La ora 13:25, bancile cumparau un euro cu 3,5820 lei si il vindeau cu 3,5880 lei.

Fata de moneda americana, cursul de referinta de joi indica o puternica depreciere a leului, cu 1,8%, pana la 2,2716 lei/dolar, de la 2,2319 lei/dolar in ziua precedenta.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat, osciland intre 1,5720 dolari/euro si 1,5890 dolari/euro, iar la 13:25 ora Romaniei, euro era cotat la 1,5751 dolari.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#curs, #leu, #euro, #tranzactionare, #BNR , #banci