Record istoric, euro a trecut de 4,3 lei

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 13:09
1670 citiri
Record istoric, euro a trecut de 4,3 lei

Moneda nationala se mentine pe trendul descendent, BNR afisand un curs oficial de 4,3025 lei/euro, in crestere cu un ban fata de ziua precedenta.

Este pentru prima data in acest an cand moneda unica depaste pragul de 4,3 lei.

In deschiderea sedintei de marti, leul s-a depreciat de la 4,2980 la 4,3160 lei/euro, dupa care cursul a coborat brusc la 4,2940 lei/euro, in ton cu evolutia raportata si de alte monede din regiune.

Cursul s-a stabilizat in jurul valorii oficiale la ora 10:45, cand bancile au inceput sa cumpere un euro cu 4,3020 lei si il vindeau cu 4,3080 lei.

"Cursul e destul de stabil acum, evolutia fiind destul de plafonata la 4,31 lei/euro. Nu cred ca sunt prea multi jucatori dispusi sa cumpere valuta si sa urce cursul peste acest nivel sau poate intervine cineva atunci cand incearca sa treaca de acest nivel", a declarat Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania, citat de NewsIn.

La randul sau, dolarul american s-a depreciat pana la valoarea de 3,3182 lei.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#curs valutar, #apreciere euro, #depreciere leu , #curs valutar