Boeing continua productia modelului 787, insa suspenda livrarile

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 20:09
1753 citiri
Boeing continua productia modelului 787, insa suspenda livrarile
Foto: salon.com

Corporatia aeronautica americana Boeing a anuntat, vineri, ca a suspendat temporar livrarile avionului sau 787 Dreamliner, asteptand ca o solutie pentru probleme acestora cu bateriile sa fie aprobata de autoritatile SUA, insa continua productia.

"Productia modelului 787 continua. Nu vom livra 787 pana ce FAA (Autoritatea Federala a Aviatiei Civile americane) nu va aproba o modalitate" de a restabili capacitatea de zbor a aparatelor, "iar solutia aprobata sa fie aplicata", a indicat intr-un e-mail un purtator de cuvant al companiei, transmite AFP.

FAA a ordonat miercuri retinerea la sol a avioanelor Boeing 787 livrate deja companiilor aeriene, determinand reactii similare in celelalte tari ale lumii.

Pana in prezent, corporatia Boeing a livrat 50 de aparate din acest model.

Un Dreamliner al companiei japoneze All Nippon Airways (ANA) a efectuat o aterizare de urgenta miercuri dimineata la Takamastu (sudul Japoniei) din cauza unei alarme ce semnala prezenta de fum si miros puternic la bordul avionului si care proveneau de la bateria aparatului.

Acesta este al doilea incident in aceasta luna ce implica o baterie cu ioni de litiu, dupa o alta problema, saptamana trecuta, la Boston la un aparat al companiei Japan Airlines (JAL). Defectiunea a provocat atunci scurgeri de electroliti inflamabili, emanatii de caldura si fum, potrivit FAA.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#aeronave Boeing 787, #productie Boeing 787 , #aeronave