Boeing pregateste avionul cu cea mai mare autonomie de zbor

Vineri, 03 Mai 2013, ora 18:34
4534 citiri
Boeing pregateste avionul cu cea mai mare autonomie de zbor
Foto: Reuters

Boieng pregateste avionul cu cea mai mare autonomie de zbor din lume, conform unor surse apropiate proiectului companiei.

Reuters informeaza ca acesta va fi o versiune modernizata a faimosului 777, care a intrat pe piata in 1993, noua generatie de aeronave fiind numita 777X.

Boeing 777 a inregistrat rapid un succes urias, in conditiile in care foloseste doua motoare pentru rutele care inainte ereau parcurse de aeronavae cu patru motoare.

Analistii considera ca acesta este cel mai profitabil avion al companiei Boeing, in mare parte datorita modelului 777-300ER, o versiune care are 365 de locuri.

Viitorul model 777, care se preconizeaza ca va avea 400 de locuri, reprezinta raspunsul la initiativa rivalilor de la Airbus, care vor lansa modelul A350-1000 in 2017, cu o capacitate de 350 de pasageri.

Randy Tinseth, vicepresedintele departamentului de marketing de la Boeing, a declarat ca 777X va avea costuri mai scazute de operare si o autonomie mult mai mare decat predecesorul sau.

Boeing a decis ca noul 777 sa pastreze fuselajul de metal si sa se focalizaze pe aripi din fibra de carbon, caracteristici care vor imbunatati performanta si vor asigura si un nivel ridicat de siguranta.

Airbus sustine ca A350-1000 va avea costuri de operare mai reduse, pentru ca intreg avionul, nu doar aripile, va fi construit din fibra de carbon.

Noum model Boeing vine la cateva luni dupa ce modelul 787 Dreamliner a intrat in atentia presei din cauza mai multor incidente. Se pare ca bateriile avioanelor fie au luat foc, fie au inceput sa scoata fum in timpul zborurilor.

Reprezentantii Boeing au precizat, insa, ca aceste zvonuri nu sunt adevarate si au explicat in detaliu, in cadrul unei conferinte organizate la Tokyo, cum functioneaza bateriile si cum s-au petrecut, de fapt, incidentele.

Oficialii companiei au mai asigurat ca schimbarile aduse bateriilor impiedica orice fel de incendiu si ca aeronava isi va relua zborurile comerciale in cateva saptamani.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Boeing construieste avion autonomie mare, #Boeing avion nou, #Boeing construieste avion nou , #aeronave