Boris Becker, amenințat cu moartea în pușcărie. "În închisoare ești nimeni". Interviu tulburător cu fostul mare tenismen

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 13:12
6085 citiri
Boris Becker, amenințat cu moartea în pușcărie. "În închisoare ești nimeni". Interviu tulburător cu fostul mare tenismen
Boris Becker. Foto: Facebook

Fostul lider mondial al tenisului profesionist Boris Becker a recunoscut, marţi, că este "vinovat" de faptele de fraudă financiară care l-au condus în închisoare, o experienţă "dureroasă", în cursul căreia a spus că se teme pentru viaţa lui, informează AFP.

"Am învăţat o lecţie. O lecţie foarte costisitoare. Foarte dureroasă", a afirma starul german, triplu câştigător al turneului de la Wimbledon, pentru canalul de televiziune Sat.1.

Acesta este primul interviu de la ieşirea sa din detenţie, săptămâna trecută, după opt luni de închisoare în Regatul Unit.

"Desigur că sunt vinovat", a recunoscut sextuplul câştigător de turnee de Mare Şlem. În cursul procesului său, el a pledat naivitatea sau eroarea de judecată. Dar Curtea a criticat dur lipsa sa de remuşcare pentru ce a făcut.

Izbucnind în lacrimi, fostul campion a povestit, în detaliu, viaţa sa din închisoare, una "de pericol extrem", precum şi despre "cursurile de engleză şi matematică" pe care le-a ţinut celorlalţi deţinuţi.

"În închisoare, eşti nimeni. Nu eşti decât un număr. Al meu era A2923EV", a adăugat el, precizând că s-a temut de multe ori pentru viaţa lui, în special atunci când un deţinut l-a ameninţat cu moartea, înainte ca "alţi deţinuţi" să intervină.

Boris Becker a fost eliberat joia trecută după opt luni de închisoare în Regatul Unit pentru infracţiuni financiare, pentru a se întoarce în Germania.

Mama fostului tenisman, Elvira Becker, în vârstă de 87 de ani, a declarat marţi că mult aşteptata lui întoarcere acasă este "cel mai frumos cadou de Crăciun".

Fostul campion german, care locuia în Regatul Unit din 2012, a fost găsit vinovat în luna aprilie pentru că a disimulat sau transferat ilicit sute de mii de euro şi de lire sterline pentru a nu-şi plăti datoriile în urma declarării falimentului.

El a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare de către un tribunal londonez, dar nu a ispăşit decât opt luni.

Lui Becker i se reproşează că ar fi transferat sute de mii de lire sterline dintr-un cont în alte conturi, în special ale fostelor sale soţii, şi că nu a declarat o proprietate în Germania şi a ascuns un împrumut de 825.000 de euro şi acţiuni la o societate.

Potrivit PA, Boris Becker a fost eliberat joia trecută din închisoarea din Huntercombe, la aproximativ 60 de kilometri vest de Londra, deoarece era eligibil pentru deportare ca străin condamnat la o pedeapsă de peste 12 luni de închisoare.

Potrivit presei britanice, el urma să se întoarcă în Germania cu un avion privat închiriat de o companie audiovizuală, al cărei nume nu a fost făcut public şi care ar fi plătit o sumă generoasă pentru ca el să-şi spună povestea.

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Boris Becker, #Boris Becker faliment , #Stiri Boris Becker