"Memorial Maria Albulet", Braila 2013 - editia a VI-a

   

Intrat in traditia manifestarilor anuale reprezentative ale sahului brailean, turneul international feminin de sah al Romaniei "Memorialul Maria Albulet", ajuns la a sasea editie, se va desfasura in perioada 10 - 17 august si are drept organizatori Primaria Municipiului Braila si Federatia Romana de sah.

Formula de disputare este tur-retur. Vor participa, din afara granitelor tarii, marile maestre Marina Makropoulou (Grecia - fiica vicecampioanei olimpice din 1957, comemorata prin acest concurs), Svetlana Petrenko (Moldova), maestra internationala Elitsa Raeva (Bulgaria) si tanara speranta a Ukrainei, in varsta de doar 15 ani, Osmak Iulija - maestra F.I.D.E.. Acestora li se alatura doua din componente echipei olimpice a Romaniei, marile maestre Elena-Luminita Cosma (castigatoarea ultimelor doua editii) si Mihaela Sandu. Media Elo a turneului este ridicata (2251 puncte), vorbind de la sine despre forta turneului.

Turneul, al carui director este maestrul F.I.D.E. Nicolae Doroftei, va fi arbitrat de arbitrul international Georgica taga.Festivitatea de deschidere, onorata de prezenta Primarului Municipiului Braila, domnul Aurel Gabriel Simionescu si a reprezentantilor Federatiei Romane de sah, va avea loc sambata 10 august, ora 11.00, la Casa Memoriala "Petre stefanescu-Goanga", eleganta locatie in care se va desfasura concursul.
Suntem convinsi ca spectacolul sahist se va afla la el acasa in incinta Casei Memoriale "Petre stefanescu-Goanga", cu partide frumoase, care sa constituie adevarate modele pentru participantii la sectiunea pentru copii a turneului (programat intre 9 si 11 august la Teatrului "Maria Filotti" Braila.Prima runda a turneelor celor mici, care se vor desfasura pe grupe de varsta si sex, respectiv 8, 10 si 11-14 ani, separat baieti si fete, pentru o mai corecta ierarhizare, va avea loc vineri 9 august la orele 16.00, in holul teatrului. Va exista si un turneu special (mixt) pentru juniorii cu varsta pana in 8 ani care nu au mai jucat pana acum in competitii.
Vineri, 09 August 2013, ora 07:20
Sursa: Arcasu

Arcasu
Cele mai citite stiri
Un batran si-a ucis cu sadism fostul ginere. "N-am niciun regret. Cand o batea pe fata mea, lui ii parea rau?"
Un barbat de 76 de ani a fost trimis in judecata pentru omor calificat prin cruzimi pentru ca si-a ...
Politistii din Braila sunt in alerta. O fata de 12 ani a fost data in urmarire internationala dupa ce a disparut de la domiciliu
O femeie de 37 de ani, din Braila, a anuntat marti, 7 iulie, disparitia fiicei sale de 12 ani, ...
S-a simplificat procedura pentru rezervarea locurilor de parcare din municipiul Braila
* pentru evitarea clasicelor deplasari la ghiseu, totul se face in prezent exclusiv on-line, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor