Unul dintre cei mai mari portari ai lumii pune capăt carierei la 45 de ani

Miercuri, 02 August 2023, ora 08:54
3032 citiri
Unul dintre cei mai mari portari ai lumii pune capăt carierei la 45 de ani
Gianluigi Buffon. FOTO: Facebook / Gianluigi Buffon

După ce a petrecut ultimii doi ani la Parma, formația care l-a crescut și l-a lansat în fotbal, „Gigi” a decis să pună capăt unei cariere de 28 de ani la nivel profesionist.

Jurnalistul Fabrizio Romano a dezvăluit în cursul zilei de marți, 1 august, decizia luată de Buffon, care ar urma să o facă publică în următoarele zile.

„BREAKING: legendarul portar italian Gianluigi Buffon a decis să se retragă din fotbalul profesionist — va fi oficial în următoarele zile. Buffon, în vârstă de 45 de ani, a jucat la Parma sezonul trecut.

Unul dintre cei mai buni portari din istoria jocului se va retrage acum”, a fost anunțul lui Fabrizio Romano, pe Twitter.

În cei 28 de ani de carieră, Gianluigi Buffon a evoluat pentru doar trei cluburi diferite: Parma, Juventus și Paris Saint Germain. De zece ori campion al Italiei și o dată al Franței, legendarul portar italian și-a trecut în cont și un Campionat Mondial, în 2006, însă nu a reușit să cucerească Liga Campionilor, competiție în a cărei finală a ajuns de 3 ori alături de Juve (2003, 2015 și 2017).

La echipa națională a Italiei, în afara Mondialului din Germania cucerit în 2006, a ajuns până în finală la Campionatul European din 2012, pierdută în fața Spaniei, și este fotbalistul cu cele mai multe selecții din istoria „Squadra Azzurra”, nu mai puțin de 176!

De ce au scos ucrainenii tancurile americane Abrams din luptă
De ce au scos ucrainenii tancurile americane Abrams din luptă
Ucraina a scos temporar tancurile americane Abrams M1A1 de pe linia frontului, parțial din cauza tacticilor rusești cu drone, au declarat oficialii Pentagonului, citați de The Guardian. În...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Buffon, #retragere, #fotbal, #45 ani, #parma, #Italia , #stiri fotbal