Incidente electorale

   

Primele incidente electorale au fost reclamate inca de la ora 10.00 cand unul dintre candidatii la functia de primar al comunei Murgesti a sesizat ca un contracandidat al sau impreuna cu sotia a facut propaganda electorala si a distribuit afise electorale.

In actul de sesizare se mai arata ca la o distanta de 50 de metri de sectia de votare din centrul comunei sunt amplasate afise electorale si un banner ale unui candidat. O jumatate de ora mai tarziu doi dintre candidatii la functia de primar al comunei Rimnicelu se reclama reciproc cu privire la faptul ca transporta localnici cu autoturismele proprietate personala catre sectiile de votare.

La aceeasi ora un cetatean din Bozioru, a reclamat ca un consatean i-a adresat injurii si amenintari pentru a-l determina sa voteze cum doreste el. Tot la ora 10.30 unul dintre candidatii la functia de primar al comunei Rusetu este acuzat ca sfatuieste alegatorii sa il voteze.

Sapte minute mai tarziu politistii au primit o reclamatie din comuna Posta Cilnau, ca unul dintre candidatii la functia de primar imparte pachete cu bunuri pentru a-i determina pe cetateni sa il voteze. In jurul orei 11 municipiul Buzau, s-a reclamat ca un cetatean se foloseste de un autoturism si o dubita pentru a transporta alegatori la o sectie de votare.

In municipiul Buzau, s-a reclamat chiar aproape de ora 12 ca mai multi cetateni sunt transportati catre o sectie de votare, folosindu-se doua autoturisme.


Dosare penale la Rusetu

B.E.C. a inaintat la Postul de politie Rusetu trei sesizari prin care doi dintre candidatii la functia de primar al acestei comune se acuza reciproc de influentarea electoratului prin oferirea unor sume de bani.
S-au intocmit dosare penale, ofiteri din cadrul Politiei oras Pogoanele efectuand cercetari pentru stabilirea situatiei de fapt.


Sanctiune contraventionala pentru raspandirea de foi volante la Florica

Politia municipiului Buzau a fost sesizata cu privire la faptul ca in noaptea de 31.05/01.06.2008, pe raza comunei Florica au fost imprastiate foi volante cu un continut defaimator la adresa unuia dintre candidatii la functia de primar. Se continua investigatiile pentru identificarea celor care au raspandit materialele respective.

Politistii care efectuau verificari in legatura cu aceasta situatie au fost sesizati ca in fata unei sectii de votare de pe raza aceleiasi comune se afla un autoturism care avea lipite pe luneta doua materiale cu continut electoral. Politistii au stabilit ca soferul este un bucurestean in varsta de 33 de ani si au luat masura sanctionarii contraventionale.

Sanctiune contraventionala pentru folosirea ilegala de afise la Buzau

La data de 01.06.2008, ora 12:00, in timp ce executa serviciul pe str. Transilvaniei, o patrula de siguranta publica din cadrul Politiei Municipiului Buzau a observat un Mercedes Sprinter (maxi-taxi) ce avea lipite pe parbriz si luneta doua afise electorale. Politistii au oprit au oprit acel maxi-taxi si au legitimat conducatorul auto, stabilind ca era vorba de un buzoian in varsta de 30 de ani. Acesta a fost sanctionat contraventional si a dezlipit afisele electorale.

Barman sanctionat contraventional la Zarnesti

In ziua de 01.06.2008, ora 13.40, unul dintre candidatii la functia de primar al comunei Zarnesti a reclamat ca la un bar din satul Fundeni se comercializeaza bauturi alcoolice in spatiul de protectie al unei sectii de votare. Politistii care au efectuat verificari si au sanctionat contraventional barmanita in varsta de 25 de ani.

Doua persoane acuzate de influentarea procesului de votare

La ora 13.30, unul dintre candidatii la functia de primar al comunei Pardosi a reclamat ca reprezentanti ai unui alt partid politic sfatuiesc alegatorii cum si cu cine sa voteze. B.E.C. Buzau a inaintat la Politia Municipiului Buzau o sesizare formulata de un partid politic, in care se arata ca pe str. Rachitei, un cetatean plateste alegatori sa mearga la vot.In ambele situatii se continua verificarile pentru stabilirea situatiei de fapt.

Comuna Smeeni - sanctiune contraventionala pentru scandal

La ora 14.21, un barbat de 70 de ani, din satul Caltuna, com. Smeeni aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a refuzat sa paraseasca sectia de votare dupa ce si-a exprimat dreptul la vot si a tulburat ordinea si linistea publica. Impotriva sa a fost luata masura sanctionarii contraventionale .

Comuna Siriu - dosar penal pentru acuzatii de frauda cu urna mobila

In jurul orei ora 14.51, reprezentantii PNL au depus o reclamatie, solicitand efectuarea de verificari in legatura cu 35 cereri de solicitare a urnei mobile formulate in numele unor persoane din comuna Siriu.

Potrivit PNL Buzau deplasarile urmeaza sa se faca pe baza unei liste intocmite de PDL, care contine 35 de persoane. "Dupa ce un alegator s-a prezentat la sectia de votare si a constatat, cu surprindere, ca este inscris fara voia sa pe lista pentru urna mobila, s-a observat ca adeverintele medicale pentru cele 35 de persoane nu erau semnate de medic, ci de asistenta acestuia, aflata pe lista candidatilor PDL" se arata intr-un comunicat de presa.

In actul se sesizare se sustine ca o parte dintre cereri sunt false, existand suspiciunea ca nu au fost formulate de persoanele nominalizate.
S-a intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari pentru stabilirea situatiei de fapt.

Comuna Pietroasele - acuzatii de propaganda ilegala

La ora 14.20, reprezentantul unei formatiuni politice din Pietroasele a reclamat ca reprezentantul unui alt partid a distribuit materiale de propaganda electorala cetatenilor, pentru a le influenta votul in favoarea formatiunii pe care o reprezinta. Din verificarile efectuate nu au rezultat elemente care sa contureze savarsirea unei contraventii.

In timp ce se efectuau cercetari in legatura cu acest aspect, s-a primit o alta sesizare, in care unul dintre candidatii la functia de consilier local din partea partidului care a formulat prima reclamatie era acuzat ca a indemnat o persoana din comuna Pietroasele sa voteze formatiunea pe care el o reprezenta. Dupa finalizarea verificarilor in acest caz, candidatul respectiv a fost sanctionat contraventional.

Candidat acuzat de impiedicarea votului

Unul dintre candidatii la functia de primar al municipiului Rm. Sarat a reclamat ca intr-unul dintre cartierele municipiului, reprezentantul unui alt partid aduna carti de identitate de la cetateni pentru a-i impiedica sa voteze. Se continua verificarile pentru stabilirea situatiei de fapt.

Doua stampile lipsa

La sectia de votare din satul Fisici, comuna Bozioru s-a sesizat lipsa unei stampile cu mentiunea "VOTAT".Aceeasi situatie a fost sesizata la ora 10 si 20 in timpul votarii, la Sectia nr. 72 Rm. Sarat unde la fel s-a constatat lipsa unei stampile de vot. Politistii efectueaza verificari pentru stabilirea situatiei de fapt.

Batran decedat dupa vot

In timp ce se afla intr-o sectie de votare din satul Saranga, com. Pietroasele, unui barbat de 77 de ani, cunoscut cu afectiuni medicale, i s-a facut rau. Desi batranul a fost scos afara, a decedat la scurt timp.Familia victimei a declarat ca dupa toate probabilitatile batranul nu ar mai fi rezistat emotiilor prea mari din ziua alegerilor.

Candidat independent din Buzau, respins de la votul cu cartea de alegator

Singurul candidat independent la sefia primariei municipiului Buzau avocatul Lucian Salcutan a fost nevoit sa se intoarca acasa dupa cartea de identitate dupa ce a incercat sa voteze cu cartea de alegator.Salcutan a declarat ca acest incident nu a fost o simpla intamplare ."Am incercat sa trag atentia in legatura cu aceste carti de identitate care sunt inutile.Pe viitor eu cred ca ar trebui folosite" a mai declarat Salcutan.
Luni, 02 Iunie 2008, ora 01:45
Sursa: Ziare.com
Cele mai citite stiri
Doua buzoience infectate cu SARS-CoV-2 au murit in ultimele 24 de ore
Zeci de noi cazuri de imbolnavire cu coronavirus in judetul Buzau, dar si doua noi decese au fost ...
Un pusti de 14 ani a murit dupa ce a cazut de la etajul unei cladiri abandonate, din centrul Buzaului
Un baiat de 14 ani a murit, miercuri seara, dupa ce a cazut de la ultimul etaj al unei cladiri ...
Peste 300 de teste COVID prelucrate intr-o zi, dupa ce DSP Buzau a pus in functiune un extractor automat
De la inceputul pandemiei, in judetul Buzau au fost prelucrate aproape 19.000 de probe pentru ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor