Preturile terenurilor au scazut cu 40% in acest an

Joi, 02 Iulie 2009, ora 09:53
1801 citiri
Preturile terenurilor au scazut cu 40% in acest an

Preturile terenurilor, atat extravilane cat si intravilane, au scazut cu 40% in acest an.

Numarul tranzactiilor a scazut si el dramatic si s-a redus drastic si plaja ofertelor, care in trecut depasea cifra de 10.000 de noi suprafete scoase la vanzare, scrie Financiarul.

In Bucuresti, din totalul celor 300-500 de anunturi, doar 10% ajung in faza de negociere.

"Nu-marul redus al lichiditatilor din piata a generat in prezent o scadere de apro-ximativ 50% a tranzactiilor cu terenuri, chiar si in contextul in care pretul unui metru patrat a suferit o depreciere, in functie de zona in care se afla, intre 10% si 40%", a declarat pentru Financiarul Vitali Ungureanu, con-sul-tant imo-bi-liar al companiei Euro-Me-tropola.

Terenurile din Bucuresti au un pret de vanzare care variaza intre 200 si 850 de euro pe metru patrat. Scaderi dramatice sunt si la terenurile din zonele semi-cen-trale, unde preturile au coborat de la apro-ximativ 2.500 de euro, cat a in-re-gis-trat anul trecut, la 1.300 de euro si pana la 800 de euro/mp.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#pret teren, #pret imobiliar, #scaderi pret , #imobiliare