Romania intra intr-o perioada fierbinte pentru imobiliare - DTZ Echinox

Joi, 24 Februarie 2011, ora 21:17
2517 citiri
Romania intra intr-o perioada fierbinte pentru imobiliare - DTZ Echinox
Foto: Officedesign

Romania prezinta un potential din ce in ce mai mare pentru investitii si oportunitati reale ca tranzactiile sa se concretizeze, dand semne ca ar intra intr-o perioada "fierbinte", mai ales pentru proprietatile din sectoarele de retail si birouri, arata un studiu al firmei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

"Cu o oarecare intarziere fata de principalele piete europene, cu precadere datorita rigiditatii sistemului bancar, Romania da semne de intrare intr-o perioada "fierbinte", mai ales pentru proprietatile prime din sectoarele de retail si birouri. Desi tara noastra prezinta potential din ce in ce mai mare pentru investitii si oportunitati reale ca tranzactiile sa se concretizeze, piata ramane subtire, cu un numar limitat de proprietati prime disponibile pentru investitii", a spus Bogdan Sergentu, seful departamentului de consultanta si evaluare al DTZ Echinox, intr-un comunicat al companiei.

Potrivit DTZ Fair Value Index, numeroase piete importante din Europa prezinta, in acest moment, un potential mai mic pentru investitori, pe fondul ajustarilor preturilor, fapt ce reflecta stadiul de recupereare al acestor piete.

"In timp ce majoritatea pietelor sunt fie "calde", fie "fierbinti", oportunitatile de investitie sunt mai putin evidente. Cu toate acestea, pietele europene in curs de dezvoltare, cum ar fi Praga si Moscova prezinta acum oportunitati interesante de achizitie, in urma unei corectii agresive a preturilor, iar investitorii au posibilitatea de a beneficia de potentialul semnificativ de crestere.

In plus, Germania a depasit in performanta alte piete europene, fiind singura tara cu un scor general imbunatatit in trimestrul patru. Performanta economica peste medie din Germania alimenteaza piata chiriilor.

Cu perspective solide de crestere la nivelul chriilor, randamentele relativ ridicate si un nivel scazut al veniturilor din obligatiuni, toate pietele germane sunt fie "calde", fie "fierbinti" si prezinta oportunitati rezonabile si bune de investitie", se arata in studiu.

Astfel, numarul pietelor "fierbinti" a scazut la 14, in ultimul trimestru de anul trecut, comparativ cu 23, in trimestrul anterior. In acelasi timp, s-a redus si numarul pietelor "reci", de la 34 la 14.

T.B.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#piata imobiliara birouri, #piata imobiliara retail , #investitii imobiliare