Super oferta in New York: Case scoase la licitatie cu 1.000 de dolari

Luni, 09 Martie 2009, ora 11:58
5134 citiri
Super oferta in New York: Case scoase la licitatie cu 1.000 de dolari

Sute de case din zona metropolitana din New York, ale celor care nu au mai putut plati ratele ipotecilor, au fost scoase duminica la licitatie cu preturi care au pornit de la doar 1.000 de dolari.

"Multe din casele luate de banci pentru ca cei care le-au avut nu si-au putut plati ratele nu vor fi cu siguranta vandute nici in New York si nici in alte parti ale Statelor Unite Ale Americii unde criza financiara s-a simtit si mai tare", a declarat Robert Friedman, presedintele Real Estate Disposition(RED), citat de AP.

Licitatia de duminica a ipotecilor prescrise a fost cea de-a doua pe care RED a organizat-o pentru New York, compania desfasurandu-si activitatea in mai multe locatii din America. Spre finalul lunii martie RED va mai organiza astfel de licitatii si in Georgia, Colorado, Puerto Rico, Minnesota si Michigan.

La vanzarea publica de duminica, organizata la K. Javits Center, in Manhattan, au participat peste 1.000 de persoane, alte 350 licitand online pentru case si duplexuri din Pennsylvania si New York.

Chiar daca unele locuinte oferite spre vanzare au fost vandalizate, aveau probleme la instalatia sanitara sau erau pline de mucegai, multi au fost foarte incantati sa liciteze.

Tami Burgess este una din persoanele care a cumparat o casa avariata cu 340.000 de dolari. Ea a spus ca isi dorea de mult timp proprietatea respectiva dar din pacate mai are mult de munca pana sa se mute in noua achizitie.

Evenimentul nu a fost privit doar de ochi buni cu bani in cont. In fata cladirii unde a fost organizata licitatia un grup de cetateni au protestat si au scandat lozinci pecum "evacuarile sunt o crima" sau "casa ta ar putea fi urmatoarea".

Unul din protestatari, Sharon Black, a declarat ca afacerea pe care o avea a dat faliment dar spera sa isi poata salva casa din Baltimore care a fost confiscata de banca din cauza ca nu si-a platit ratele.

"Astia profita de pe urma problemelor cetatenilor", a declarat ea.

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al RED, Rick Weinberg, a subliniat ca licitatiile stimuleaza economia si ajuta la umplerea caselor goale din care rau platnicii au fost evacuati.

"Problema lor este legata de aspectul general al preluarii ostile a unei proprietati pentru care nu s-au platit ratele ipotecii", a declarat acesta.

Ed Bates a cumparat o casa in Nyack pentru care a platit 115.000 de dolari si a spus ca nu are mustrari de constiinta.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#Case scoase la, #vanzari impobiliare case, #preturi case New, #proprietati confiscate ipoteca, #prescriere ipoteca, #criza economica financiara , #ipoteca