Cat mai costa o locuinta in Bucuresti, in functie de zona

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 14:44
7339 citiri
Cat mai costa o locuinta in Bucuresti, in functie de zona

Un criteriu important pentru alegerea unei locuinte in Bucuresti este si zona in care este amplasata.

Astfel, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.NET, remise Ziare.com, cea mai cautata zona de catre oamenii cu venituri medii este partea de sud a Bucurestiului, in timp ce nordul este ales de persoanele care pot aloca un buget mai consistent atunci cand vine vorba de achizitii imobiliare.

"Locuintele din zona de sud a Capitalei sunt cautate de persoanele care au un buget restrans si care se gandesc la multe aspecte pana se hotarasc sa cumpere (spre exemplu: costurile de intretinere si amplasarea locuintei in apropierea mijloacelor de transport).

In cazul clientului interesat de zona de nord, profilul acestuia arata total diferit fata de cel care doreste o locuinta in sud. Cei care vor un apartament acolo sunt interesati de zona. Pentru ei nu conteaza foarte mult mijloacele de transport pentru ca se bazeaza foarte mult pe masina personala", a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

Care sunt preturile

In sud, cele mai multe apartamente sunt construite inainte de '90, dar mai exista si locuinte cu suprafete mici ridicate in ultimii ani cu scopul de a fi vandute la preturi care sa se incadreze in plafonul impus de programul guvernamental "Prima Casa".

Asadar, cu 20.000 de euro se poate achizitiona o garsoniera intr-un imobil nou, amplasat la o distanta de aproximativ 5 minute de mers pe jos pana la Soseaua Oltenitei. Locuinta are o suprafata utila de 26 de metri patrati si se vinde complet finisata.

Cu 38.000 de euro se poate cumpara un apartament cu 2 camere, in zona de sud cu o suprafata de 40 de metri patrati, dar cu aceeasi bani poate fi luata in calcul si achizitionarea unei garsoniere in zona de nord.

Un apartament cu 3 camere in zona de sud, cu cele mai bune conditii, ajunge la 50.000 de euro, iar cu aceeasi bani se poate cumpara o locuinta cu 2 camere in nord.

Insa, in zona de sud exista si extreme.

Spre exemplu, preturile pentru garsoniere pornesc de la 9.000 de euro si ajung la 60.000 de euro. In cazul apartamentelor cu 2 camere, preturile incep de la 18.000 de euro si pot ajunge la 96.000 de euro. In timp ce, costurile pentru locuintele cu 3 camere pornesc de la 21.500 de euro si ajung la 139.000 de euro.

In zona de nord, spre deosebire de sud, blocurile sunt mult mai noi pentru ca multe sunt construite dupa '90. Aici preturile sunt mult mai mari deoarece discutam de o zona selecta si locuinte cu suprafete mai mari. In plus, regulamentul de urbanism aprobat de Consiliul Administrativ al sectorului 1 este cel mai restrictiv legat de amplasarea imobilelor, de aceea zona de nord este mul mai aerisita.

In nord, preturile pentru garsoniere pornesc de la 24.500 de euro si pot ajunge la 125.000 de euro.

Preturile pentru apartamentele cu 2 camere pornesc de la 40.000 de euro si pot ajunge la 270.000 de euro. In cazul locuintelor cu 3 camere, pretul acestora porneste de la 47.000 de euro si ajunge la 590.000 de euro.

"Peisajul rezidential din Bucuresti este destul de pestrit. In anunturile de pe site-ul nostru intalnim niste preturi extrem de mici, de la cateva zeci de mii de euro pentru o garsoniera, pana la valori astronomice pentru o locuinta amplasata intr-o zona selecta. Pana la urma alegerea este influentata in cea mai mare parte de necesitatile si posibilitatile clientului", a mai declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

C.P.

Citeste si:
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...