Ziare.com

Prima Casa ar putea continua si in 2013

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 23:36

   

Prima Casa ar putea continua si in 2013
Programul Prima Casa ar putea continua si in 2013, iar statul va aloca pe langa sumele care vor ramane din acest an alti 200 milioane de euro care sa ajunga pana la jumatatea anului viitor, se arata intr-un proiect de act normativ.

"Pentru anul 2013, se aloca un plafon al garantiilor care pot fi emise potrivit art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 368/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, de 200 milioane euro", se arata in proiectul de hotarare.

De asemenea, in nota de fundamentare se mentioneaza ca, "pentru a se asigura continuarea programului Prima casa in conditii optime si in prima parte a anului 2013, fara a se crea panica in randul beneficiarilor care doresc achizitionarea unei locuinte si care nu pot finaliza acest proces pana la finele anului 2012, propunem ca in anul 2013 sa se poata emite garantii potrivit art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 368/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, cu incadrarea in limita diferentei ramase neutilizate din plafonul alocat pentru anul 2012".

Potrivit notei de fundamentare, suma reprezentand diferenta ramasa neutilizata din plafonul alocat pentru anul 2012 se va publica pe site-ul Fondului National de Garantare si Ministerului Finantelor Publice pana la data de 15 ianuarie 2013.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

De asemenea, pentru anul 2013, se propune alocarea unui plafon suplimentar al garantiilor care pot fi emise, de 200 milioane de euro, care sa permita continuarea programului pana la cel putin mijlocul anului 2013, in conditiile actuale.

Tot in nota de fundamentare se mentioneaza ca, prin aprobarea reglementarilor in forma propusa, finantatorii vor putea beneficia de alocarea plafonului imediat dupa ce au epuizat plafoanele anterioare, evitandu-se astfel "instalarea panicii" provocate de oprirea creditarii persoanelor fizice care au intreprins demersuri si au efectuat cheltuieli pentru a intra in program, respectiv au semnat antecontracte de vanzare cu termene stricte de perfectare a contractelor de vanzare cumparare.

Sursa: rNews

Articol citit de 2940 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor