Ziare.com

Prima Casa: In ce conditii poti sa iti iei alta proprietate - decizie Senat

Marti, 12 Martie 2013, ora 19:12

   

Prima Casa: In ce conditii poti sa iti iei alta proprietate - decizie Senat
Senatorii au adoptat, marti, un proiect de lege care completeaza ordonanta de urgenta a Guvernului privind implementarea programului "Prima Casa" si care ofera posibilitatea dobandirii unui alt imobil similar locuintei garantate, in cazul in care aceasta a fost grav deteriorata.

"Ministerul Finantelor Publice si finantatorul, proportional cu procentul de garantare, isi pot exprima acordul cu privire la novarea obiectului garantiei, in cazul in care locuinta achizitionata initial in cadrul programului este improprie cerintelor de locuit ale unei persoane sau familii datorita unor vicii ascunse sau provocarii unor daune asupra locuintei, ca urmare a producerii unui risc asigurat, de natura a o face improprie utilizarii potrivit destinatiei, cu respectarea normelor de implementare ce vor fi aprobate prin hotarare de Guvern si cu conditia ca valoarea noii locuinte dobandite de catre beneficiar, astfel cum a fost evaluata in conditiile legii, sa fie cel putin egala cu valoarea creditului contractat, la care se adauga valoarea avansului", prevede proiectul actului normativ.

Totodata, in cazul "rezolutiunii", in conditiile legii, a contractului de vanzare-cumparare a locuintelor achizitionate ca efect al garantiei contra viciilor ascunse ale bunului vandut, beneficiarul poate achizitiona a doua locuinta in cadrul programului cu conditia stingerii creditului contractat initial prin program.

"Prin locuinta improprie se intelege locuinta afectata de daune constatate si evaluate la o valoare de cel putin 50% din valoarea creditului initial", precizeaza proiectul.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare iar Senatul este prima Camera legislativa sesizata.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2326 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor