Românul care a construit un duș cu "resturile din frigider": "Cu perdele până la piept ca să văd natura"

Sambata, 15 Iulie 2023, ora 22:53
5873 citiri
Românul care a construit un duș cu "resturile din frigider": "Cu perdele până la piept ca să văd natura"
Dușul improvizat în curte de bărbat FOTO Facebook/ Mutat la țară- viața fără ceas

Mulți români visează la o casă la curte. În timp ce unii o cumpără gata ridicată, alții preferă să o construiască singuri de la zero.

Cei care se apucă de lucrări fără să aibă sume mari de bani la dispoziție sau fără să facă un împrumut au nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a le finaliza, iar uneori, de creativitate.

Este cazul relatat de un român care a decis să improvizeze un duș de dragul prietenilor care vin în vizită, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

"Am decis să le fac șederea mai ușoară"

"Am văzut cândva un reality show, cum un cunoscut bucătar foarte celebru, a făcut o emisiune despre "cum sa gătești cu ce ai prin frigider". Și a scos de acolo ceva caviar, niște foie gras, niște șampanie fructe și legume exotice și desigur, mirodenii exotice.

Eu eram: "Vreau și eu resturi din astea în frigider!"

Bineînțeles ca a gătit un festin, din "resturi", săracul. Era o mâncare la care eu visez sa mănânc măcar o dată în viață, măcar și l-aș fi provocat sa facă ceva asemănător cu ce ar găsi prin frigiderul bunicuței ce trăiește la 1 km de mine.

Acum: după ce mi-au tot venit în vizită prieteni și oameni care mi-au devenit prieteni și văzând cât de inconfortabil este pentru ei să se spele la lighean, am decis să schimb asta.

Și luând în calcul si pe cei care mă tot "amenință" că vor veni, am decis să le fac șederea mai ușoară. Prin asta, implicit mie, după o zi de muncă.

M-am tot uitat de luni de zile la ciotul cireșului rupt de furtună și mă gândeam ce să pun pe el.

Asa ca am construit un duș, din "resturile din frigider": un bidon de 60 L, pe care l-am mai folosit ca rezervor acum 4 ani cu furtunul aferent, o pară de duș reciclată, un furtun recuperat (pentru alimentare) și o bâtă de alun pe post de robinet.

Tot stâlpi de alun am folosit și pentru perdelele de duș (vechi de 6 ani dar care încă se țin bine). Probabil ca nu vor ține prea mult, dar le voi înlocui când "le vine vremea".

Am încropit o podea din niște resturi de scânduri vechi, folosite cu mulți ani în urmă de vechii proprietari ca și cofrag.

Dupa ce furtuna de ieri (care m-a lăsat fără curent și telefon o zi întreagă) mi-a spălat vopseaua neagra de pe butoi, am pus un sac negru de gunoi. Va ceda și ăsta până la iarnă, dar pana atunci o să aduc vopsea și rezolv problema.

Așa mi-am improvizat un duș, cu perdele pană la piept ca să vad natura și sa ma simt om din nou, în fiecare zi, cu apă "de sus"", a scris acesta pe grupul Mutat la țară- viața fără ceas.

"Fă rai din ce ai!"

În comentarii și alți membri ai grupului au mărturisit că au ajuns la această soluție.

"Cred că e printre puținele lucruri pe care le-am văzut aici, făcute genial din resturi și fără bani. Felicitări.

De cele mai multe ori, postările cu "căsuța" de la țară arată niște conace, un fel de resturi de caviar și Moet."

"Bravo! "Fă răi din ce ai!" Ai reușit!"

"Și noi avem ceva asemănător, deși avem și baie. Dar vara este perfect dușul afară!"

"Am făcut și noi unul acum 2 săptămâni. Până va fi gata baia. Așa avem apă caldă în fiecare seară și redevenim oameni după o zi de muncă."

"Tare asta. În adolescență aveam ceva asemănător la bunici. Ce bucurie pe mine când veneau neamurile. Îi taxam sã le umplu butoiul cu apă din fântânã."

"Super, așa făceam și eu dus în grădina la bunica când eram copil, așa am făcut și când m-am măritat și m-am mutat cu soțul la țară, doar că puneam o pătură pe sârmă de rufe, era poziția de așa natură și era suficient, cu un bidon de 10 l de apă care fusese la soare și era apă mai fierbinte de cât dacă o punea pe foc vai ce vremuri... Frumos acum sunt doar amintiri, încă trăim visul "casă la țară" dar cu duș la interior, o zi bună."

"Bateria solară este înlocuită de sacul negru."

"Super, prima baie cu acest fel de dus am prins-o în ‘90 la cineva acasă în Mangalia. Ne-a cerut 100 lei cazarea pe noapte, duș și somn în bucătărie de vara."

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#casa, #Curte, #dus, #improvizatie, #bidon, #furtun , #proiecte case