Afacerile de nisa duc la cresterea pietei imobiliare

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 20:00
3164 citiri
Afacerile de nisa duc la cresterea pietei imobiliare
Foto: Addsalu

Afacerile de nisa, de la centrele de inchiriat biciclete la magazinele bio sau centrele de inchiriat console video pentru pasionatii de jocuri, ajuta la cresterea pietei imobiliare, potrivit analistilor companiei Regatta.

In contextul actualului context economic, tot mai multi fosti angajati au devenit antreprenori, cautand afaceri care necesitau investitii minime, dar sa ofere un maximum de rentabilitate. Astfel, in ultima perioada s-a observat o crestere a numarului afacerilor sezoniere si de nisa, potrivit analistilor Regatta, se arata intr-o analiza remisa Ziare.com.

De exemplu, in ultimele luni s-au deschis 6 - 7 magazine de biciclete, care asigura servicii personalizate: biciclete la comanda, consiliere, echipamente si altele. De asemenea, se deschid multe magazine specializate.

"Acestea se adreseaza fie unor categorii largi de clienti, cum este cazul magazinelor de branzeturi sau mezeluri traditionale, magazinele mici mestesugaresti - cizmarie, croitorie, reparatii electronice si electrocasnice - al bacaniilor si cramelor de vinuri, fie avem de-a face cu magazine care se adreseaza unor categorii mai restranse de clienti cum ar fi: ciocolateriile, magazinele de delicatese sau magazinele de produse Bio", a explicat Costel Alecu, manager al departamentului Retail&Industrial in cadrul Regatta.

"Cererea de spatii comerciale se manifesta in ultimul timp in special pentru domeniile din prima categorie care include un numar cat mai mare de potentiali clienti", a adaugat acesta.

Potrivit analizei Regatta, spatiile inchiriate de proprietarii afacerilor mici, dar care se adreseaza unei categorii largi de clienti, au o suprafata cuprinsa intre 50 - 80 de metri si sunt situate in zone cu trafic pietonal intens or in magazine pe segmentul respecit, avand un buget maxim de inchiriere de 1.500 de euro.

Spatii mari, afaceri mici

Pe de alta parte, afacerile ce vizeaza un segment restrans de consumatori necesita spatii mai mari, de 50 - 100 mp, si se afla in zone centrale si ultra-centrale sau in zone cu locuitori ale caror venituri sunt mari, de genul Pipera si Iancu Nicolae din Capitala. Astfel, bugetul destinat inchirierii depaseste 1.500 de euro.

"Desi, in acest moment, inchirierile sezoniere au o pondere foarte mica in totalul cererilor de spatii comerciale, cererea se mentine pe un trend constant fata de anii anteriori si putem spune ca reprezinta o pondere destul de semnificativa in piata inchirierilor, desi nu poate depasi inchirierile facute de marile companii de retail. Totusi exista localitati, cum ar fi cele situate pe litoral sau la munte, unde inchirierile sezoniere reprezinta o pondere foarte mare in piata inchirierilor din zona respectiva", a explicat Alecu.

In cazul acestor tipuri de afaceri, piata este destul de dinamica, proprietarii schimband sediul destul de des, pentru a se amplasa in zone mai bune pentru segmentul pe care activeaza.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#afaceri nisa, #piata imobiliara afaceri nisa, #inchiriere spatiu comercial , #spatiu comercial