România debutează la CM de handbal cu un singur mare obiectiv în minte. Tot ce trebuie să știi despre ultimul Mondial al Cristinei Neagu

Vineri, 01 Decembrie 2023, ora 07:59
2199 citiri
România debutează la CM de handbal cu un singur mare obiectiv în minte. Tot ce trebuie să știi despre ultimul Mondial al Cristinei Neagu
Cristina Neagu FOTO Facebook

România va debuta azi la Campionatul Mondial de handbal cu un meci împotriva naționalei statului Chile.

După această partidă de încălzire, tricolorele vor da piept cu Serbia și Danemarca. Obiectivul României la acest Mondial este unul clar: O clasare între primele opt la Mondialul din Danemarca ne trimite la turneele preolimpice, aceasta fiind ultima şansă pentru naţionala de handbal feminin de a ajunge la Paris.

Accidentată, Cristina Neagu nu va juca în partidele din grupă. „Situația mea este puțin neclară, nu m-am antrenat de două săptămâni. Am încercat să alerg, să-mi țin corpul în formă, dar sigur nu știu cum ar fi la antrenamentul specific sau în joc.

Nu este cea mai bună situație pentru mine. Este ultimul meu Campionat Mondial, aș evolua într-una din sălile mele favorite din Danemarca, dar nu știu când voi fi aptă de joc sau dacă voi juca. Mintal nu mă simt prea bine acum, dar fac tot ce pot, ca să revin cât mai repede”,a spus Cristina Neague pentru TV2, citată de fanatik.ro.

România va juca la Herning (Danemarca) toate cele trei partide. Meciurile echipei antrenate de Florentin Pera vor fi transmise în direct pe OrangeSport și DigiSport.

Programul României la Campionatul Mondial de handbal feminin

1 decembrie, ora 19:00, România – Chile

3 decembrie, ora 19:00, România – Serbia

5 decembrie, ora 21:30, România – Danemarca

Franța și Germania, victorii dificile la debut

Echipele Franţei şi Germaniei au obţinut victorii dificile, joi, la debutul lor la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Franţa, campioana olimpică en titre, a întrecut Angola cu 30-29 (18-15), printr-un gol marcat de Laura Flippes (CSM Bucureşti) când mai erau 25 de secunde, după care echipa africană a trimis mingea în bară în ultima secundă.

Chloé Valentini şi Alicia Toublanc au marcat câte 6 goluri pentru ''Les Bleues'', iar Coralie Lassource şi Laura Flippes, câte 4. Orlane Kanor (CS Rapid Bucureşti) a reuşit 3 goluri

Azenaide Danila José Carlos (Corona Braşov) a înscris 5 goluri pentru angoleze, Albertina Da Cruz Kassoma (CS Rapid) tot 5, Liliana Da Silva Venancio (Dunărea Brăila) 1 gol, iar Isabel Evelize Wangimba Guialo 6 goluri.

Germania a întrecut Coreea de Sud cu 31-30, printr-un gol marcat de Xenia Smits când mai erau două secunde. Alina Grijseels a reuşit 7 goluri, iar Emily Bolk, Annika Lott şi Antje Doll au marcat câte 4 goluri.

Rezultatele înregistrate joi:

Grupa H (Fredrikshavn)

Olanda - Argentina 41-26

Cehia - Congo 32-22

Grupa B (Helsingborg)

Muntenegru - Camerun 25-11

Ungaria - Paraguay 35-12

Grupa D (Stavanger)

Slovenia - Islanda 30-24

Franţa - Angola 30-29

Grupa F (Herning)

Germania - Japonia 31-30

Polonia - Iran 35-15

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Echipa de fotbal FCSB a întâlnit formaţia Farul Constanţa, sâmbătă, pe Arena Naţională, într-o partidă care a pus capăt luptei pentru titlu în Superliga. Cu 46 de puncte în...
A treia medalie pentru România la Campionatul European. Bilanțul după prima zi de finale
A treia medalie pentru România la Campionatul European. Bilanțul după prima zi de finale
Echipajul de 8 plus 1 masculin al României, format din Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci,...
#cine transmite mondialul de handbal, #Cristina Neagu, #echipa nationala, #Romania, #Chile , #stiri handbal