Prețurile carburanților continuă să crească. Motorina, la un pas de pragul de 8 lei pe litru

Marti, 03 Octombrie 2023, ora 08:50
2464 citiri
Prețurile carburanților continuă să crească. Motorina, la un pas de pragul de 8 lei pe litru
Diferența dintre motorină și benzină a ajuns la 59 de bani pe litru. FOTO Pixabay

După prețurile la carburanți afișate la stațiile Petrom de astăzi, 3 octombrie, diferența dintre motorină și benzină a ajuns la 59 de bani pe litru.

Deși prețul benzinei a scăzut ușor, prețul motorinei se apropie de pragul de 8 lei/litru.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de publcația Economica, afișează pe data de 3 octombrie 2023 un preț al benzinei standard de 7,22 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,81 lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, benzina este mai ieftină la Petrom cu un ban pe litru, iar motorina costă cu cinci bani pe litru în plus.

Ultima modificare de preț a avut loc chiar ieri, 2 octombrie, atunci când benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru. Anterior, vineri 29 seprembrie, prețul motorinei a crescut cu șapte bani pe litru, iar cel al benzinei a rămas nemofidicat, asta după ce cu doar o zi înainte Petrom ieftinise benzina cu cinci bani pe litru.

Cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană este de 89,89 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 88,16 dolari, niveluri în scădere față de ele maxime ale anului atinse în a doua parte a lunii septembrie.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#crestere preturi carburanti, #motorina, #8 lei, #litri, #Petrom , #pret carburanti