Ultimul meci pentru Cristina Neagu la națională? România nu mai poate ajunge la Jocurile Olimpice

Joi, 07 Decembrie 2023, ora 20:38
2159 citiri
Ultimul meci pentru Cristina Neagu la națională? România nu mai poate ajunge la Jocurile Olimpice
Cristina Neagu FOTO facebook

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Herning, de reprezentativa Germaniei, scor 24-22 (9-12), în prima partidă din grupa principală III a Campionatului Mondial. România a ratat orice şansă la sferturi şi, implicit, la calificarea la turneele preolimpice.

Căpitanul Cristina Neagu a jucat primele minute la CM, după perioada de recuperare în urma unei accidentări la genunchi. Cum România nu mai are șanse la Jocurile Olimpice, e posibil ca acesta să fi fost ultimul meci al Cristinei Neagu la naționala României.

Principalele marcatoare ale României au fost Buceschi 8 goluri, Pintea 3, Neagu 3, iar din echipa Germaniei s-au remarcat Lott 4 şi Doll 4.

Căpitanul Cristina Neagu a intrat în minutul 19, a pus accentul pe pase decisive, a marcat 3 goluri, însă jocul din repriza secundă al României a fost de nerecunoscut, presărat cu greşeli individuale şi 10 minute fără a marca, astfel că înfrângerea a fost previzibilă. Cea mai bună jucătoare tricoloră a fost portarul Daciana Hosu, cu 13 intervenţii, din care 2 de la 7 metri.

În primul meci al zilei din grupa III, Serbia – Polonia 21-22, iar ultima dispută de joi va fi între liderul Danemarca şi Japonia.

România, care rămâme cu 2 puncte în grupa III, va mai juca două partide, sâmbătă, cu Japonia (ora 16.40), şi în 11 decembrie, cu Polonia (19.00).

Tricolorele s-au calificat în grupele principale ale CM după ce s-au clasat pe locul 2 în grupa preliminară E, în urma rezultatelor: 44-19 cu Chile, 37-28 cu Serbia şi 23-39 cu Danemarca.

Primele două clasate în grupele principale se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera a fost o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar fi permis să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Nu a jucat la ediţia precentă a CM şi a anunţat că va fi ultima sa participare şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Deţinătoarea trofeului mondial este Norvegia.

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Echipa de fotbal FCSB a întâlnit formaţia Farul Constanţa, sâmbătă, pe Arena Naţională, într-o partidă care a pus capăt luptei pentru titlu în Superliga. Cu 46 de puncte în...
Scrima românească a evitat o rușine de proporții. De aproape 100 de ani nu se mai întâmplase
Scrima românească a evitat o rușine de proporții. De aproape 100 de ani nu se mai întâmplase
Scrimera Mălina Călugăreanu s-a calificat sâmbătă la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a impus în proba feminină de floretă, la Differdange. În Luxemburg, Mălina Călugăreanu...
#Cristina Neagu, #Romania, #handbal, #jocurile olimpice , #stiri handbal