Parlamentul a aprobat conducere ASF. PDL va contesta votul la CCR

Marti, 18 Iunie 2013, ora 16:06
1134 citiri
Parlamentul a aprobat conducere ASF. PDL va contesta votul la CCR

Parlamentul a aprobat, marti, numirea celor 11 membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, in conditiile in care parlamentarii PDL si PPDD s-au retras din sala.

Astfel, Dan Radu Rusanu, in calitate de presedinte al ASF, a primit 364 voturi "pentru" si 6 "impotriva", Daniel Daianu, ca prim-vicepresedinte, a intrunit 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Tudor Daniel George - vicepresedinte - 354 voturi "pentru", 16 "impotriva", Mircea Ursache - vicepresedinte - 363 voturi "pentru" si 7 "impotriva", Ion Giurescu - vicepresedinte - 365 "pentru" si 5 "impotriva".

Pentru membrii neexecutivi, rezultatul votului a fost urmatorul: Marian Sarbu - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Biro Albin - 347 voturi "pentru" si 23 "impotriva", Marian Marzac - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Corneliu Moldoveanu - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Gheorghe Marcu - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Dorina Teodora Mihailescu - 364 voturi "pentru" si 6 "impotriva", informeaza Mediafax.

Democrat-liberalii au contestat maniera de audiere, invocand faptul ca unii dintre candidatii propusi spre validare plenului reunit nu aveau vechimea necesara pentru a fi in conducerea ASF si ca repartizarea mandatelor nu a respectat algoritmul politic.

De asemenea, liderul deputatilor PP-DD, Daniel Fenechiu, a anuntat ca grupul sau paraseste lucrarile plenului. "Practic, astazi nu votam un Consiliu al ASF, ci votam un Consiliu al USL si UDMR", a declarat Fenechiu, potrivit Evenimentul Zilei.

Una dintre tintele PDL este Mircea Ursache, propus ca vicepresedinte al Autoritatii.

Membrii ASF sunt numiti pentru un mandat de 5 ani.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a anuntat anterior ca PDL va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu hotararea Parlamentului privind noii membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

"Ne-am retras de la acest vot si vom ataca la Curtea Constitutionala tot ce va iesi pe aceasta situatie. Ceea ce s-a intamplat la Autoritatea de Supraveghere Fiscala este exemplul tipic de folosire a legii pentru a impune o clientela politica proprie", a declarat Radulescu.

Reprezentantii PDL sunt nemultumiti de faptul ca, desi ASF este subordonata Parlamentului, pentru conducerea acestei institutii au fost propuse 10 persoane de catre USL si una de catre UDMR, in timp ce PDL nu are niciun reprezentant.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#membri ASF aprobati, #Ruscanu presedinte ASF, #Daniel Daianu ASF , #ASF