Dan Șucu, despre fanii Rapidului care au boicotat derby-ul cu Dinamo: ”Nu este prima dată când se întâmplă”

Luni, 29 Ianuarie 2024, ora 18:49
1463 citiri
Dan Șucu, despre fanii Rapidului care au boicotat derby-ul cu Dinamo: ”Nu este prima dată când se întâmplă”
Dan Șucu

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Dan Şucu, afirmă, luni, într-un comunicat postat în social media, că suporterii rapidişti au procedat corect când au decis să boicoteze derbiul cu Dinamo, de sâmbătă, din Superliga.

Fanii grupării din Giuleşti au boicotat acest duel şi au refuzat tichetele care le erau repartizate, deoarece dinamoviştii le-au promis iniţial 5.000 de bilete, însă apoi le-au transmis că vor primi 2.800 de bilete, toate la inelul trei.

Şucu consideră că această situaţie nu trebuie să se mai repete şi că, împreună cu galeria, se vor căuta, în cel mai scurt timp, soluţii pentru a remedia această anormalitate.

Dan Şucu mai spune că refuzul clubul Dinamo se a încasa 25.000 de euro dintr-un eveniment, l-a pus pe judecătorul care supravegheză procesul de insolvenţă într-o situaţie jenantă.

"În această săptămână aţi experimentat o situaţie care nu ar trebui sa se întâmple niciodată: refuzul unui club de a vinde bilete suporterilor echipei adverse, chiar dacă trei sferturi din stadion este neocupat. Nu este prima dată când se întâmplă, dar în cazul echipei Dinamo decizia pe care dânşii au luat-o are şi o componentă juridică inacceptabilă. În mod normal, o firmă (un club de fotbal este şi el o societate comercială) este condusă de acţionari sau de directori delegaţi de către acţionari.

În jargon, se spune că o firmă este condusă “de cel care semnează dispoziţiile de plată”. Dinamo, însă, este un club în insolvenţă. În insolvenţă, dispoziţiile de plată sunt semnate de către Administratorul Judiciar, ce acţionează în numele creditorilor. În clipa în care clubul refuză să încaseze peste 25.000 de euro dintr-un eveniment, îl pune pe acest Administrator Judiciar într-o poziţie de incompatibilitate, iar pe judecătorul care supraveghează procesul de insolvenţă, într-o situaţie absolut jenantă.

Repet, acest club, deocamdată, până la ieşirea din insolvenţă, este condus de creditori, nu de acţionari. O situaţie similară am mai întâlnit, în trecut, la diferite echipe care sunt proprietatea unor primării, sau sunt susţinute de acestea. Este de notorietate decizia conducerii celor de la FC Voluntari, prin care au solicitat preţuri de 100 lei/bilet, tocmai pentru a evita ca suporterii echipei noastre să urmărească meciul şi, normal, să-şi încurajeze echipa favorită.

Dan Șucu caută antrenor la Rapid. Mitică Dragomir a făcut un anunț neașteptat, știe cine este acesta
Dan Șucu caută antrenor la Rapid. Mitică Dragomir a făcut un anunț neașteptat, știe cine este acesta
Rapid a înregistrat în eșec în partida cu Farul iar Bogdan Lobonț nu s-a impus ca antrenor pe banca echipei. În aceste condiții, patronul Dan Șucu caută un antrenor. Dumitru Dragomir,...
Jucătorii dinamoviști, atacați de suporteri. Și Mircea Lucescu a pus tunurile pe fotbaliști: "Nu fac nimic!"
Jucătorii dinamoviști, atacați de suporteri. Și Mircea Lucescu a pus tunurile pe fotbaliști: "Nu fac nimic!"
Formaţia Dinamo a remizat, vineri, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa FC Voluntari, într-un meci din etapa a şaptea a play-out-ului Superligii. Au marcat Gnahore ’35 pentru gazde şi...
#Dan Sucu, #fani, #Rapid, #Dinamo, #derby , #stiri fotbal