Care este a 13-a echipă calificată la Campionatul European din Germania

Sambata, 18 Noiembrie 2023, ora 07:08
1524 citiri
Care este a 13-a echipă calificată la Campionatul European din Germania
Christian Eriksen. Foto: Facebook

Echipa naţională a Danemarcei a învins vineri seara, pe teren propriu, scor 2-1, echipa naţională a Sloveniei şi s-a calificat pentru turneul final al Euro 2024.

Pe Parken Stadion, la Copenhaga, selecţionata daneză nu a avut un meci uşor în compania Sloveniei. Maehle a deschis scorul, dar Janza a egalat repede, din lovitură liberă, iar partida a fost decisă în repriza secundă, de golul lui Delaney. Învingătoare cu 2-1, Danemarca se califică la turneul final al Euro 2024 înaintea ultimei etape din grupa H, în timp ce Slovenia şi Kazahstan îşi vor disputa calificarea luni, 20 noiembrie, în meci direct.

În grupa C Italia a învins Macedonia de Nord cu 5-2 şi e pe locul secund, cu 13 puncte, la egalitate cu Ucraina. Anglia e calificată, iar a doua echipă care merge la Euro se va alege după meciul direct dintre Ucraina şi Italia, de luni, 20 noiembrie.

În grupa E a doua echipă calificată direct, după Albania, se va cunoaşte după ultima etapă. Cehia a făcut un 1-1 care o menţine pe locul secund, Polonia a ieşit din cursa calificării directe - şi-a jucat deja toate meciurile, în schimb Moldova îşi va disputa calificarea în meci direct cu Cehia, la 20 noiembrie.

Rezultate înregistrate vineri seara în meciurile din calificările Euro 2024:

Grupa C: Italia – Macedonia de Nord 5-2 (Darmian 17, Chiesa 41, 45+2, Raspadori 81, El Shaarawy 90+3 / Atanasov 52, 74);

Grupa C: Anglia – Malta 2-0 (Pepe 8 autogol, Kane 75);

Grupa E: Polonia – Cehia 1-1 (Piotrowski 38 / Soucek 49);

Grupa H: Danemarca – Slovenia 2-1 (Maehle 26, Delaney 54 / Janza 30).

Au obţinut calificarea până acum la EURO 2024, care va avea loc în Germania (echipă calificată din oficiu), următoarele formaţii: Spania, Scoţia, Franţa, Anglia, Austria, Belgia, Turcia, Ungaria, Portugalia, Slovacia, Albania şi Danemarca.

Ce-a avut de spus Rafael Nadal după ce a ”executat” un puști de 16 ani la ATP Madrid
Ce-a avut de spus Rafael Nadal după ce a ”executat” un puști de 16 ani la ATP Madrid
Tenismanul spaniol Rafael Nadal a explicat, joi, la Madrid, că după tot ce a trăit la Roland Garros vrea să fie competitiv şi nu să participe ''indiferent cum'' la turneul parizian de Mare...
Sorana Cîrstea, după victoria spectaculoasă de la Madrid: ”Prima oară e un pic dificil”
Sorana Cîrstea, după victoria spectaculoasă de la Madrid: ”Prima oară e un pic dificil”
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, joi, în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro, după ce a învins-o pe...
#Danemarca, #callificata, #EURO 2024, #turneu final, #victorie , #stiri fotbal