Începe procesul lui Dani Alves. Câți ani de închisoare riscă fostul fotbalist

Luni, 05 Februarie 2024, ora 09:51
1541 citiri
Începe procesul lui Dani Alves. Câți ani de închisoare riscă fostul fotbalist
Dani Alves e la închisoare FOTO facebook

Fostul fotbalist al Barcelonei şi al naţionalei Braziliei, Dani Alves, va compărea luni în faţa instanţei, fiind acuzat de violarea unei femei de 23 de ani într-un club de noapte din Barcelona, relatează The Guardian.

Alves, în vârstă de 40 de ani, se confruntă cu probe ştiinţifice şi video acuzatoare, precum şi cu mărturiile martorilor.

Acuzarea va susţine că Alves s-a întâlnit cu femeia în zona VIP a clubului de noapte Sutton în data de 30 decembrie 2022. După ce le-a cumpărat o băutură ei şi prietenilor ei, el i-a făcut semn să i se alăture într-o baie, singura zonă a clubului care nu era acoperită de camere de luat vederi.

Odată ajuns înăuntru, se presupune că acesta i-a cerut să facă sex oral şi, când femeia a refuzat, a violat-o, apoi a părăsit clubul împreună cu însoţitorul său.

Victima a raportat imediat presupusul incident şi a fost supusă unui examen medical, în timp ce poliţia a izolat zona băii, unde a colectat numeroase probe.

Alves, care riscă o pedeapsă de 12 ani de închisoare, a fost interogat pentru prima dată de poliţie în ianuarie 2023 şi şi-a schimbat apărarea de mai multe ori. Iniţial, el a spus că nu şi-a întâlnit niciodată acuzatoarea, apoi că aceasta a fost în baie cu el, dar că nu s-a întâmplat nimic.

Ulterior a recunoscut că a făcut sex oral, apoi că a avut relaţii sexuale, dar a susţinut că a fost consimţit şi că a negat pentru că nu a vrut ca soţia sa să afle.

După ce şi-a schimbat avocatul de trei ori, brazilianul, care a fost arestat preventiv, susţine acum că era prea beat pentru a şti ce face.

Cazul este considerat un test al atitudinii sistemului judiciar faţă de victimele agresiunilor sexuale, după celebrul caz "haita lupilor", când cinci bărbaţi acuzaţi de violarea în grup a unei adolescente în timpul festivalului de alergare de la Pamplona au fost găsiţi vinovaţi de o infracţiune mai puţin gravă de abuz sexual.

Acest lucru a dus la o revoltă publică, la un nou proces şi la o nouă legislaţie, dar defectuoasă, privind consimţământul, cunoscută popular sub numele de legea "da înseamnă da".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat, joi, de la ora 10.00, la...
#Dani Alves, #inchisoare, #proces, #probleme, #viol, #barcelona, #brazilian , #stiri fotbal