Ziare.com

Constantin: Agricultorii vor primi despagubiri, daca au pierderi neasigurate

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 27 Martie 2013, ora 11:46

   

Constantin: Agricultorii vor primi despagubiri, daca au pierderi neasigurate
Primul fond mutual al fermierilor din Romania s-ar putea infiinta pana la sfarsitul lunii iunie, din care acestia vor putea primi despagubiri in cazul unor pierderi neacoperite de asigurari, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Pana pe 30 iunie ar trebui sa avem primul fond mutual din Romania, sa putem sa responsabilizam fermierii. Se constituie ca si contributia fermierului, a statului roman si a Uniunii Europene. Cand avem pierderi, intervin fondurile mutuale si ii despagubesc pe toti acei fermieri si procesatori", a precizat Constantin, in urma unei intalniri cu reprezentatii din industria laptelui.

Ministrul Agriculturii a subliniat faptul ca 2013 este un an extrem de important pentru agricultura din Romania, urmand a fi definitivat un program, cu accent pe sectorul laptelui. "Din 2015 se vor elimina cotele de lapte si concurenta va fi foarte mare", a precizat Constantin.

In cadrul intalnirii cu reprezentantii din industria laptelui, s-a discutat si despre fermele familiale, care au nevoie de facilitati pentru cumpararea unui numar mai mare de animale, precum si de instalatii specifice, astfel incat sa fie productivi.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Cred ca, in aceasta perioada, preocuparea noastra trebuie sa fie de relansare a consumului. Au crescut vanzarile in ultimul timp. O contributie extraodinara a fost a consumatorilor, care au inteles ca produsele sunt mult mai sigure decat erau in trecut. S-a dezvoltat, pe langa nevoia de a creste consumul, si un spirit patriotic de a consuma produse romanesti", a declarat Constantin.

Ministrul a precizat ca pierderile de pe urma scandalului laptelui sunt foarte mici, aparute doar la producatorii care vindeau direct in piata, nu la procesatori. Pe 7 martie, s-a aflat ca o parte din laptele importat din Ungaria era contaminat cu aflatoxina, iar, ulterior, in urma verificarilor efectuate de ANSVSA, s-a descoperit ca si laptele de la 34 de ferme, 5 centre de coletare, 8 automate de lapte si 20 de unitati de procesare din Romania era contaminat, insa produsele nu au ajuns pe piata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 488 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Uai Prostalaule inca nu ti-ai dat demisia???

Cum sa te dimisioneze Copy&Pasty cand el are o schinare de "bube"in cap.Demiisiia hhanndicapatilor ca ruinati tara nemernicilor.

 

Un nou bir pus pe agricultori.

Desigur ca celelalte surse de finantare sunt simple povesti, avand aceeasi valoare ca si depozitele lui Voiculescu blocate prin banci de guvernul cipriot.

 

Agricultura

Ca veni vorba de agricultura. Datorita suprafetei de teren agricol de foarte buna calitate pe care o detine, Romania era numita, asta demult, bineinteles, "granarul Europei". Romania ar putea sa hraneasca aprox. 75 - 80 milioane de oameni. Cu toate astea, am ajuns ca dupa 20 de ani sa importam mai mult de 75% din necesarul de alimente. Asta da evolutie! Oare nu e nimeni de vina pt. asta, sau "asa a fost sa fie" ?

 

constantin..

acest aflatoxina,aceasta *** felixista,un imberb analfabet!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor