David Popovici, pus sub presiune la Europene: ”Nu e cel mai important lucru de pe Pământ”

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 22:08
1558 citiri
David Popovici, pus sub presiune la Europene: ”Nu e cel mai important lucru de pe Pământ”
David Popovici

Sportivul român David Popovici a declarat, vineri seara, după ce s-a calificat cu cel mai bun timp în finala probei masculine de 200 m liber din cadrul Campionatelor Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni, că i-ar plăcea să câştige medalia de aur acasă, însă nu este cel mai important lucru de pe Pământ.

"A fost foarte OK azi că m-am calificat. Îmi doream să fiu unul din primii doi pentru a mă califica automat în finală şi asta am şi făcut. Acum vedem mâine cum va decurge finala, pentru că deşi nu am aşteptări, mă aştept să înot repede. Şi eu îmi pun speranţe în mine, dar, sincer, nu prea mă gândesc la medalii, pentru că am învăţat în timp că nu sunt importante. Contează cât de mulţumit sunt eu cu mine. Recunosc că mi-ar plăcea să câştig aurul la noi acasă, dar nu e cel mai important lucru de pe Pământ. Important e să fac o cursă frumoasă şi să fiu eu mulţumit de mine... iar dacă vine şi medalia, foarte bine. Eu am tratat întotdeauna medalia ca pe un bonus", a explicat el.

Popovici a văzut la televizor cursa de 100 m spate în care Andrei Ungur a câştigat bronzul, prima medalie a României la actuala ediţie a Europenelor, iar rezultatul acestuia l-a motivat şi mai mult.

"Din păcate nu am putut să văd finala lui Andrei live, ci doar pe un televizor în spate, pentru că mă pregăteam de cursa mea. Când am văzut că a terminat pe locul 3 am sărit şi ne-am bucurat toţi cei din echipa noastră care eram acolo. Cred că şi cursa lui m-a ajutat să înot atât de bine pe cât mi-am dorit. Sunt mulţumit şi de timp şi de cursă, o să încerc să o îmbunătăţesc pentru finală. Mâine e o zi foarte grea, dimineaţă calificări la 100 m liber, iar seara finala de la 200 şi imediat după semifinala de la 100 m. Voi da tot ce am mai bun, dar va fi o zi foarte grea", a adăugat Popovici.

El a menţionat că de abia aşteaptă să evolueze în faţa unor tribune pline în weekend.

"Spectatorii au fost mulţi, atmosfera făcută de ei a fost impresionată, cred că le-a plăcut tuturor celor din bazin. Întotdeauna este plăcut să concurez acasă şi sperăm ca toţi să ne reprezentăm ţara cât mai bine. Simt energia oamenilor din tribună, am înţeles că mâine şi poimâine e sold-out. De abia aştept să concurez în faţa lor", a precizat Popovici.

Sportivul român David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp în finala probei masculine de 200 m liber, vineri seara, la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Otopeni. Popovici, campionul european en titre, s-a impus cu timpul de 1 min 42 sec 04/100.

Vineri seara, Andrei Ungur a câştigat prima medalie pentru România la Europenele de la Otopeni, bronz în proba de 100 m spate.

România participă la Europene cu un lot de 21 sportivi (7 fete şi 14 băieţi), selecţionaţi în baza formei arătate la Campionatele Naţionale în bazin scurt din perioada 9-12 noiembrie, desfăşurate tot la Otopeni.

La precedenta ediţie a Europenelor în bazin scurt, care a avut loc la Kazan (Rusia), în 2021, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, iar Robert Glinţă a obţinut un argint la 100 m spate şi un bronz la 50 m spate. La Mondialele în bazin scurt din 2022 de la Melbourne, Popovici a cucerit argintul la 200 m liber.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Gianina van Groningen, după titlul cucerit pentru România: ”Așteptăm de opt ani”
Gianina van Groningen, după titlul cucerit pentru România: ”Așteptăm de opt ani”
Gianina van Groningen a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat alături de Ionela Cozmiuc titlul european la dublu vâsle feminin, că aştepta această medalie de opt ani. "Suntem foarte...
#David Popovici, #Campionatul European, #inot , #stiri din sport