Sfaturile pentru femei ale duhovnicilor romani. Ilie Cleopa, catre fetele machiate: "Esti crestina ori esti un drac, o momaie de speriat vrabiile"

Sursa: Adevarul
Luni, 02 Mai 2016, ora 06:05
175 citiri
O serie de invataminte controversate, despre femei, au fost oferite de-a lungul timpului de calugarul Ilie Cleopa, considerat una dintre marile personalitati ale ortodoxiei romane. Lui Ilie Cleopa ii este atribuita o poezie in care acesta condamna cu asprime comportamentul femeilor.

"Tu, femeie de ocara si cu mintea ta usoara, pentru ce tu te vopsesti si te tot sulemenesti? Parul tau ti l-ai taiat si arati ca un baiat. Pantaloni ai pe picioare, nu te rusinezi tu oare? Fusta tu o ai scurtat, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.