Dinamo a bătut la scor Steaua într-un derby de tradiție din sportul românesc

Sambata, 07 Octombrie 2023, ora 08:07
1571 citiri
Dinamo a bătut la scor Steaua într-un derby de tradiție din sportul românesc
Dinamo FOTO facebook

CS Dinamo Bucureşti s-a impus clar în derby-ul de tradiţie cu CSA Steaua Bucureşti, cu scorul de 37-26 (18-10), vineri seara, în Sala Dinamo, într-un meci din etapa a 7-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Dinamo a dominat copios meciul şi s-a impus fără emoţii, singura problemă care s-a pus fiind cea a scorului.

Dinamo este neînvinsă pe teren propriu în campionat de patru ani. Ultima înfrângere pe teren propriu, în Liga Naţională, a fost consemnată pe 8 mai 2019, într-un meci cu Steaua (34-35). De atunci, echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare are o serie de 76 de meciuri jucate în campionat pe teren propriu, fără înfrângere (74 de victorii şi 2 egaluri), potrivit paginii de Facebook a clubului. În ultimele două sezoane, Dinamo a învins rivala Steaua tur-retur, plus într-o finală de Cupa României.

Dinamo a bifat a şaptea victorie consecutivă în campionat.

Golurile campioanei au fost marcate de Stanislav Kasparek 5, Miklos Rosta 5, Andrii Akimenko 5, Nicuşor Negru 4, Tudor-Bogdan Buguleţ 4, Viaceslav Bohan 4, Ante Kuduz 3, Alex Pascual Garcia 3, Dan Racoţea 2, Lazar Kukic 1, Ali Zein 1.

Vladimir Cupara a reuşit 10 intervenţii, iar Saeid Heidarirad 5.

Pentru Steaua, care are un debut slab de sezon, cu o singură victorie în şapte meciuri, au punctat Nemanja Grbovic 4 goluri, Octavian Bizău 3, Valentin Ghionea 3, Ovidiu Irimia 3, Gabriel Burlacu 3, Sabin Constantina 3, Vlad Leonard Bălan 2, Alexandru Mihai Tărîţă 2, Savo Mester 1, Valentin Neagu 1, Krsto Milosevic 1.

Ionuţ Iancu a avut 9 intervenţii, Ionuţ Ciobanu 2, iar Alexandru Paşca 2.

În alt meci, CSM Constanţa a trecut de CSM Focşani 2007 cu 30-24 (12-10).

Pentru gazde, Valentino Ravnic a marcat 7 goluri, iar Andrei Drăgan, Vitali Komogorov şi Alexandru George Andrei au înscris câte 4 goluri. De la învinşi s-au remarcat Alin Roşu şi Istvan Atila Eros, cu câte 5 goluri. Portarul Marius Cloşcă a avut 12 intervenţii.

Clasament

1. CS Dinamo Bucureşti 21 puncte (7 jocuri)

2. CSM Constanţa 16 (7)

3. CSM Bucureşti 15 (6)

4. CS Minaur Baia Mare 13 (6)

5. CSM Focşani 10 (7)

....................................

12. CSA Steaua Bucureşti 4 (7)

Cu câte medalii s-a întors România de la Campionatul European de box
Cu câte medalii s-a întors România de la Campionatul European de box
Pugilista română Lăcrămioara Perijoc a câştigat medalia de argint la categoria 54 kg, sâmbătă, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după ce a fost învinsă la puncte (5-0) în...
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Echipa de fotbal FCSB a întâlnit formaţia Farul Constanţa, sâmbătă, pe Arena Naţională, într-o partidă care a pus capăt luptei pentru titlu în Superliga. Cu 46 de puncte în...
#Dinamo, #steua, #a handbal masculin, #Liga Nationala, #Romania , #stiri handbal