Cum i-ar putea creste averea lui Patriciu cu 500%

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 21:15
4313 citiri
Cum i-ar putea creste averea lui Patriciu cu 500%

Previziunile omului de afaceri Dinu Patriciu in legatura cu evolutia cursului leu/euro nu sunt unele tocmai roz pentru romanii de rand, insa pentru afacerile sale ar putea insemna un profit imens.

Cursul estimat de Patriciu este de 4,7-4,8 de lei/euro. Pe bursa din Sibiu, insa, euro este cotat doar la 4,3 lei.

Presedintele Bursei din Sibiu, Teodor Ancuta, il sfatuieste pe omul de afaceri sa joace la Sibiu pe contractele futures euro-leu daca este asa de sigur de prognozele sale.

"Daca Dinu Patriciu este asa de sigur ca euro va ajunge la 4,7-4,8 lei la finalul anului, ii recomand sa cumpere acum contracte futures pe euro-leu la 4,3 lei pe care sa le vanda la finalul anului la 4,7-4,8 lei. Suma investita nu ar fi una mare, iar castigul ar trece de 500% din investitia initiala", spune Ancuta, potrivit Cotidianul.

Pentru a cumpara 100.000 de contracte futures euro-leu la bursa din Sibiu, echivalentul a 100 de milioane de euro, omul de afaceri Dinu Patriciu ar trebui sa depuna doar o marja de 2% din valoarea contractelor, adica 2 milioane de euro.

Daca la finalul anului euro ajunge la 4,7 lei, atunci omul de afaceri va castiga 40 de milioane de lei. Daca cursul este de 4,8 lei, atunci suma castigata ajunge la 50 de milioane de lei.

"Practic, daca previziunea omului de afaceri in ceea ce priveste cursul euro-leu se adevereste, afacerea facuta de Dinu Patriciu pe bursa din Sibiu va fi una foarte rentabila. Daca insa euro va fi la finalul anului de 4,22 lei, atunci ar pierde doar banii depusi initial, adica 2 milioane de euro", mai spune Ancuta.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#Dinu Patriciu, #predictii curs euro leu, #afaceri Bursa Sibiu, #contracte futures euro leu, #profit 500 la suta , #stiri Dinu Patriciu
Comentarii
S
SS-Independentul
rank 1
Cu ceva vreme in urma, am urmarit prin satelit, de la mii de km distanta, ceea ce a declarat unul dintre ' pescuitorii in apele tulburi ale tranzitiei '...