Alerta de control anti-doping a pus pe fugă 130 de sportivi

Vineri, 08 Martie 2024, ora 11:30
2442 citiri
Alerta de control anti-doping a pus pe fugă 130 de sportivi
Competitie de ciclism FOTO facebook

Un anunţ despre obligativitatea testului antidoping a pus pe fugă zeci de ciclişti amatori înscrişi pe listele unei curse din provincia spaniolă Alicante, a scris joi cotidianul Marca, preluând o informaţie dezvăluită de site-ul de specialitate Ciclo 21.

Cursa ciclistă pentru amatori Turneul Intercluburi Vinalopó s-a desfăşurat sâmbătă, 2 martie, la Villena, în provincia spaniolă Alicante. Un test antidoping a fost anunţat pentru finalul cursei, la aceasta fiind prezenţi agenţi ai Celad – Agenţia Spaniolă anti-doping. Anunţul a adus numai puţin de 130 de abandonuri din numărul total de 182 de ciclişti înscrişi. Linia de sosire a fost trecută de numai 52 de participanţi, iar pentru a explica aceste abandonuri, bicicliştii amatori au spust că au fost victimele unor căzături sau unor alte probleme.

Comitetul de organizare, copleşit şi uluit de amploarea fenomenului, a publicat miercuri un comunicat de presă pentru a revendica „mândria de a fi organizatori ai unui eveniment care apără ciclismul curat şi corect”.

„Controlul dopajului este egal cu înţepături şi retrageri. Aceasta nu este o formulă matematică, ci adevărul pur. Acum să vedem dacă se va lua vreo măsură, pentru că asta chiar este o glumă. Bineînţeles că m-am supus controlului. Acesta este al treilea la care mă supun”, a explicat unul dintre cicliştii care a încheiat cursa, Alvaro Marzá, al doilea în clasamentul general.

Cursa a fost câştigată de ucraineanul Oleg Chuzdha, fost ciclist profesionist între anii 2006 şi 2012.

Quarterly Report - Editia 4

Victorie importantă pentru FC Barcelona, după ce a pierdut titlul
Victorie importantă pentru FC Barcelona, după ce a pierdut titlul
Echipa FC Barcelona a învins în deplasare, cu scorul de 2-0, formaţia Almeria, joi seara, într-un meci din etapa a 36-a a campionatului de fotbal al Spaniei. Mijlocaşul Fermin Lopez (21...
Cea mai mare cantitate de drog confiscată în Spania. Poliția a reținut cinci persoane, printre care și o româncă
Cea mai mare cantitate de drog confiscată în Spania. Poliția a reținut cinci persoane, printre care și o româncă
Autoritățile spaniole au anunţat joi, 16 mai, confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamină pe care unul dintre cele două carteluri mexicane cele mai redutabile, cartelul Sinaloa, încerca...
#doping, #ciclism, #fuga, #control, #Spania, #sportivi , #stiri din sport